Index Vakbarát Hírportál

Gyűlölködő üzenetekkel árasztották el a magyar válogatott futballistát a kommentelők

2024. március 1., péntek 12:47

Az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Bournemouth magyar légiósa, Kerkez Milos a Sportálnak adott exkluzív interjúban több témát is érintett, még a neki címzett negatív üzenetekről, és a kommentek olvasgatásáról is beszélt.

A 20 éves védő szerint ég és föld a különbség a holland és az angol élvonal között, úgy tapasztalta, hogy a Premier League minden téren kimagaslik a többi európai bajnokság közül.

Hozzátette, fizikumban és állóképességben mindenképp fejlődnie kell. „A célom, hogy akár a százhúsz perces meccsen is képes legyek végig fel-alá sprintelni a szélen, ne csak kilencven percen keresztül” – fűzte hozzá.

Kerkez úgy érzi, hogy az Európa-bajnokságon már a csoportkörben is kemény csaták várnak a magyar válogatottra, ami fizikailag sokat kivehet belőlük. „Olyan ellenfeleket kaptunk, akik ellen nehéz játszani, és akik nagy fizikai harcra késztetik az ellenfelet – végső soron mi is ilyenek vagyunk” – tekintett előre pozitívan.

A selejtezőben a fiatal hátvéd két meccset játszott Szerbia ellen, ami egyeseknél kiverte a biztosítékot.

Szerbiában születtem, a gyökereimet soha nem fogom megtagadni, úgyhogy az a két kilencven perc más volt, mint a többi meccs. Kaptam is néhány gyűlölködő üzenetet a meccs előtt. A közösségi médiában néhány drukker megtalált, de nem különösebben foglalkoztam vele. A mai világban ez benne van

mondta az irányába érkező gyűlölethullámról.

Kerkez elárulta, hogy inkább az édesapja és a testvérei figyelik, miket írnak vagy kommentelnek róla, egy-két hozzászólás aztán eljut hozzá is. „Az Instagramot és az X-et használom, de többnyire csak azért, hogy néha feltöltsek egy-két képet, és csekkoljam, hogy mi újság a barátaimmal” – zárta le a témát a Bournemouth játékosa.

Rovatok