Index Vakbarát Hírportál

Lezárult a belső vizsgálat Monoki Lehel és Sebők Vilmos ügyében

2024. március 1., péntek 20:46

A Network4 Media Group lezárta az angol Ligakupa-döntőn történtekhez kapcsolódó eset vizsgálatát, és megállapította, hogy a sportcsatorna kollégái az adott helyzetben helytelenül jártak el.

Az elmúlt napokban nagy port kavart a közösségi oldalakon Monoki Lehel és Sebők Vilmos tiszteletlen viselkedése, amit a Wembley-ben tanúsítottak.

A Liverpool labdarúgócsapata Virgil van Dijk 118. percben szerzett fejesgóljával győzte le a Chelsea-t az angol Ligakupa-döntőn, egyúttal Jürgen Klopp csapata begyűjtötte a szezon első trófeáját. Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem léphetett pályára, de hatalmas szerepe volt abban, hogy csapata eljutott a fináléig.

Az eseményt Magyarországon a Match4 sportcsatorna közvetítette élőben, a helyszínről két tudósítójuk, Monoki Lehel és a korábbi válogatott futballista, Sebők Vilmos jelentkezett be. A találkozó másnapjának reggelén Monoki Lehel – aki egyébként igen aktív közösségi felületein – feltöltött egy újabb helyszíni videót,

AMELYEN SEBŐK VILMOS A WEMBLEY GYEPÉN „VEZÉNYLI” A LIVERPOOL TÖBB TÍZEZRES SZURKOLÓTÁBORÁT, MIKÖZBEN JÜRGEN KLOPPÉK MEGKÖSZÖNIK A BIZTATÁST. 

Miután a kritikák kereszttüzébe került, Monoki letörölte közösségi oldaláról a videót, majd bocsánatot kért az általa „bunkónak” nevezett megnyilvánulásért. Hozzá hasonlóan Sebők Vilmos is elnézést kért a Liverpool szurkolóitól.

A Match4 sportcsatornát birtokló Network4 Media Group közben belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A vizsgálat most zárult le, a csatorna tájékoztatása szerint mindketten figyelmeztetésben részesültek, amelynek részleteit nem kívánták nyilvánosságra hozni.

„Monoki Lehel, Sebők Vilmos és a Network4 Media Group ismételten elnézést kér azoktól, akik megbántva érezték magukat, és ezzel az ügyet lezártnak tekinti” – olvasható a közlemény végén.

Rovatok