Index Vakbarát Hírportál

Debrecenben szakadt meg a Mezőkövesd nyeretlenségi sorozata

2024. március 2., szombat 14:52

A Mezőkövesd megszakítva több mint három hónapja tartó nyeretlenségi sorozatát 1–0-ra nyert a Debrecen otthonában a labdarúgó NB I 23. fordulójának szombati játéknapján, sikerével pedig elmozdult a sereghajtó pozícióból – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az első félidő első felében leginkább a mezőnyben folyt a játék, helyzet nem igazán adódott egyik kapu előtt sem. A vendégek nem adták fel a támadás lehetőségét, de a kulcspasszok rendre rosszul sikerültek. A játékrész derekától aztán egyre inkább átvette az irányítást a Debrecen, amely összesen kilenc szögletet végzett el az első félidőben, de sem akcióból, sem pontrúgásból nem sikerült feltörnie a kövesdi védelmet. A első 45 perc legnagyobb helyzete aztán a vendégeké volt: a 43. percben Cseri középre fejelte a labdát, de Drazsics két méterről fölé fejelte azt.

A szünet után nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a DVSC, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie. Egy idő után aztán kijött a szorításból a Mezőkövesd, olyannyira, hogy a másik oldalon veszélyeztetni is tudott, sőt, egy kipattanóból a csereként beállt Bőle hatalmas gólt lőtt, ezzel előnybe került a sereghajtó (0–1). Ezt követően megélénkült a mérkőzés, sorjáztak a helyzetek mindkét oldalon. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a DVSC, de a hősiesen védekező vendégeknek sikerült megóvniuk a kapujukat a góltól, jutalmul több mint három hónap után győzelmet ünnepelhettek.A vendégek ezt megelőzően legutóbb november 25-én, kilenc körrel ezelőtt gyűjtötték be a három pontot a bajnokságban, így ez az első sikere az alig több mint két hete kinevezett vezetőedzőnek, Milan Milanovicsnak – összegzett az MTI.

A Kövesd ezzel el is mozdult az utolsó helyről – két ponttal megelőzve a Kisvárdát. Utóbbi együttes 14 óra 30 perces kezdettel a Zalaegerszeggel mérkőzik. 

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
Debreceni VSC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (Bőle 62.)

Rovatok