Index Vakbarát Hírportál

Hiába a Luton csodával határos feltámadása, pont nélkül maradt a Villa ellen

2024. március 2., szombat 20:37 | aznap frissítve

Az Aston Villa fordulatos mérkőzésen 3–2-re nyert a Luton Town otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 27. fordulójában. A győztes találatot a 89. percben Lucas Digne szerezte.

A Luton Town megint letette a névjegyét, de csodát tenni ezúttal sem tudott. A nagy-londoni kiscsapat ezúttal az idény másik kellemes meglepetésnek számító együttesét, a Bajnokok Ligája-indulásért csatázó, a 4. helyen álló Aston Villát fogadta.

Pedig egy félidőn keresztül úgy tűnt, nem lesz itt semmiféle meglepetés, a birminghami csapat jelentős mezőnyfölényben futballozva a 24. percben Ollie Watkins találatával megszerezte a vezetést. A 28 éves csatár pedig a játékrész vége előtt nemsokkal másodszor is bevette Thomas Kaminski kapuját (0–2). A Lutonnak szünetig nemhogy ziccere, kaput eltaláló gólszerzési kísérlete sem volt – pontatlan is csak három.

Fordulás után aztán egészen ritkán látható leolvadást mutatott be a Villa: előbb Tahith Chong szépített, majd a 72. percben Carlton Morris mattolta Emi Martínezt egy szabadrúgásból beívelt labdát továbbítva a hálóba (2–2). A birminghamiek szünet után szinte semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura, a Luton a játékban is látványosan megnyilvánuló lélektani fölényre tett szert...

A 85. percben egy hasonló szabadrúgáskombináció után Morris lábában lehetett volna a győztes találat is, ám ezúttal – lesgyanús körülmények között – 8 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A 89. percben főhetett emiatt igazán a támadó feje, Moussa Diaby elsőre elkeseredettnek tűnő beadásánál ugyanis elaludt a hazai védelem, a csereként beállt Lucas Digne pedig Teden Mengit megelőzve az ötös bal csücskétől a hálóba fejelt (2–3).

Szoboszlai Dominik visszatérő meccséről, a drámai véghajrát hozó Nottingham–Liverpool-összecsapásról itt olvashat!

A Luton Town bennmaradásért folytatott heroikus küzdelmének hátteréről pedig itt írtunk korábban.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 27. FORDULÓ
Szombat
Luton Town–Aston Villa 2–3 (0–2)
Korábban

Nottingham Forest–Liverpool FC 0–1
Brentford–Chelsea 2–2
Everton–West Ham United 1–3
Fulham–Brighton 3–0
Newcastle United–Wolverhampton Wanderers 3–0
Tottenham Hotspur–Crystal Palace 3–1
Vasárnap
Burnley–Bournemouth 14.00
Manchester City–Manchester United 16.30
Hétfő
Sheffield United–Arsenal 21.00

(Borítókép: Ollie Watkins gólöröme a Luton ellen. Fotó: Michael Regan/Getty Images)

Rovatok