Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland parádéja után csak a szerencse mentette meg a Bayernt

2024. március 2., szombat 11:59

Mint beszámoltunk róla a Sallai Rolandot és Szalai Attilát is foglalkoztató SC Freiburg bravúros döntetlent játszott a német rekordbajnok Bayern Münchennel. A találkozón az elmúlt hetekben remek formának örvendő Sallai ismét megvillant, igaz, ezúttal a keresztléc útját állta az újabb magyar Bundesliga-gólnak...

A találköző 12. percében Sallai közeli fejesét elsőre bravúrral védte a Bayern ikonikus kapusa, Manuel Neuer, majd a kipattanóból ollózva próbálta bevenni a bajor kaput a magyar játékos – ekkor már a kapualu segítette ki Neuert. 

A Freiburg végül ugyanebből az akcióból meg is szerezte a vezetést, Christian Günter révén, a folytatásban viszont a rekordbajnok fordított: az első félidőben Mathys Tel, a másodikban Jamal Musiala volt eredményes, így a 75. percben már a vendégek vezettek. A találkozó végeredményét a 87. percben Lucas Höler állította be (2–2). 

Sallai a jelenlegi szezonban 27 tétmeccsen nyolc gólnál és két gólpassznál tart a Freiburg színeiben. 

Csapata a 9., a Bayern továbbra is második a tabellán – a bajorok lemaradása azonban jelentős, jelen állás szerint hét pont, ám a forduló végére akár tíz is lehet a listavezető Bayer Leverkusennel szemben. 

A mérkőzésen Szalai Attila ezúttal sem kapott lehetőséget, így sorozatban az ötödik freiburgi tétmeccsét nézte végig a kispadról. 

Labdarúgás

Német Bundesliga, 24. forduló:

Szombaton játsszák:

Vasárnap játsszák:

Rovatok