Index Vakbarát Hírportál

Igaza volt a bírónak: jogosan sípolt bele Gil Manzano Bellingham győztes góljába

2024. március 3., vasárnap 06:23

A közhiedelemmel ellentétben nem mindig a Real Madridot segítik a játékvezetők, ahogy szombat éjjel a Mestallában sem. Ritkán látható esetnek voltunk szemtanúi a Valencia–Real Madrid La Liga-mérkőzésen, amikor a hosszabbítás utolsó másodperceiben Jude Bellingham győztes(nek tűnő) fejes gólját nem adta meg Gil Manzano játékvezetó, mert miközben szállt befelé a beadás, lefújta a meccset.

Sokáig fognak még beszélni a spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában játszott Valencia–Real Madrid-mérkőzésről, amiről az Index is hírt adott. A találkozó 2–2-es döntetlenre végződött, azonban furcsán ért véget. A hosszabbítás vége felé a Madrid támadott, szögletet követően jött jobbról Brahim beadása, és Jude Bellingham befejelte a fővárosiak győztes gólját.

De mégsem, mert miközben szállt befelé a labda, Gil Manzano játékvezető lefújta a meccset. 

Erre kitört a botrány, a vehemensen reklamáló Bellinghamet kiállította a bíró, miután szó szerint ezt mondta neki az angol sztár: 

It's a fucking goal! The ball is in the air!

Magyarul: Ez egy kib...ott gól! A labda a levegőben van!

Carlo Ancelotti, a mindig higgadt úriember elképesztően sportszerű volt a meccs utáni sajtóértekezleten, még ha alig tudott is megszólalni az idegességtől.

Idézzük szavait:

Eh... Nem tudom, mit mondjak. Ez tényleg példátlan... Miután a szögletet követően felszabadított a Valencia, megszereztük a labdát, igen, ez már egy újabb akció volt attól kezdve, hogy a Valencia játékosa labdához ért... De mégis példátlan, ilyesmit még életemben nem láttam. Aztán Belligham piros lapot kapott, no de miért? Hiszen nem mondott semmi sértőt, csak a frusztráció tört ki belőle. Csak azt mondta ki, amire mindnyájan gondoltunk: ez egy kib...ott gól!

Itt van a kutya elásva, vagyis hogy a Valencia felszabadítása után ez már egy újabb akció volt.

Ezt bizonygatja Alfonso Pérez Burrull, a korábbi kiváló játékvezető a Marcának. A bíró mutatta, hogy még egy akcióra van idő, a szögletrúgással az letelt, és miután felszabadított a Valencia, új támadás kezdődött. Tehát Gil Manzano helyesen ítélt, amikor belesípolt Brahim beadásába.

Ez a szakértői vélemény, fogadjuk el. Vagy mégsem? 

(Borítókép: A Real Madrid játékosa, Jude Bellingham reklamál a játékvezetőnek, miután a Real Madrid játékosa, Jude Bellingham gólját nem adták meg a Valencia CF és a Real Madrid CF közötti LaLiga EA Sports mérkőzésen az Estadio Mestallában 2024. március 2-án. Fotó: Aitor Alcalde / Getty Images)

Rovatok