Index Vakbarát Hírportál

Nem bírt egymással az Athletic Bilbao és a Barcelona, gól nélküli döntetlen a vége

2024. március 3., vasárnap 23:19

A spanyol labdarúgó-élvonal (LaLiga) 27. fordulójában a hazai pályán az első mérkőzés óta veretlen Athletic Bilbao gól nélküli döntetlen játszott a Barcelonával. Korábban a bajnokság második helyezettje, a Girona újabb vereséget szenvedett – ezúttal a Mallorca otthonában.

Az első félidő derekán López kapott jó kiugratást, Simón kapus egészen saját tizenhatosa elé futott ki tisztázni, de Cancelo a kipattanót 40 méterről vissza emelte kapura. Simón beleütött a labdába, majd a gólvonalon Álvarez szabadított fel. A folytatásban inkább mezőnyharc folyt a pályán, Pedri pedig egy ártatlan passz közben meghúzta jobb combját, sírva, arcát eltakarva ült le a kispadra.

A második félidőben sem szaporodtak meg a gólhelyzetek, egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia, így összességében izgalmak és gólok nélkül zárult a találkozó, a végeredmény 0–0. A Barcelona nem tudta csökkenteni hátrányát az éllovas Real Madrid mögött.

Tovább süllyed a Girona

Egyre több, váratlanul gyenge eredményt produkál a bajnokság korábbi szakaszában kiválóan futballozó Girona, amely vasárnap délután a Mallorca otthonában szenvedett egygólos vereséget. A baszk együttes ugyan aktívabb volt riválisánál, többször találta el a kaput, gólt viszont csak a Mallorca szerzett: Copete volt eredményes a 33. percben. A Girona legutóbbi öt bajnokijából csak egyet nyert meg, hátránya az éllovas Real Madrid mögött – amely botrányos körülmények között ikszelt szombaton a Valenciával – hét pont.

La Liga, 27. forduló

hétfőn játsszák:

Rovatok