Index Vakbarát Hírportál

Saját csapattársa rúgta arcon az AC Milan kölcsönben játszó fiatal sztárját, hordágyon vitték le

2024. március 3., vasárnap 08:05

Súlyos sérülést szenvedett a 19 éves Luka Romero, az AC Milan focistája, aki jelenleg kölcsönjátékosként a spanyol első osztályban, az Almeria csapatában játszik. Az argentin játékost hordágyon kellett levinni a pályáról, kórházba került, és utóbb kiderült, hogy mennyi időbe telhet a felépülése.

Az eset még péntek este történt, a Celta Vigo és az Almeria 1–0-ás eredménnyel végződött mérkőzésén.

Luka Romero – aki az előző fordulóban kétszer is gólt szerzett az Atletico Madrid elleni 22-es döntetlenben – a sérülés előtt megcsúszott, és elesett a pályán, aminek következtében az éppen becsúszó csapattársa, Marc Pubill őt találta arcon. Az esetről videó is készült, de ezt a közösségi médiában szerzői okok miatt letiltották azóta, így csak fotón tudjuk megmutatni a sérülés pillanatát:

A Football Italia szerint ezt követően nyakmerevítővel kellett levinni a pályáról Romerót, és kórházba szállították további orvosi vizsgálatokra. A mérkőzés után nem volt egyértelmű, hogy mennyire súlyos a sérülése, de azóta újabb információkat közölt a csapata.

Az Almeria honlapján azt írták, hogy az orvosi vizsgálatok szerint Romero arca feldagadt, zúzódott, és vérömleny keletkezett benne, de törést nem szenvedett. Közlésük szerint a péntek éjjeli vizsgálatok után szombat hajnalban már visszatérhetett a csapata szállodájába. 

A csapat közleményében arra nem tértek ki, hogy a játékos mikor léphet legközelebb pályára. Az Almeria jelenleg a legutolsó helyen áll a spanyol első osztályban, a La Ligában, így érzékeny veszteség lehet, ha Romero kidől akár csak 1-2 hétre is. 

Luka Romero korábban rekorderré vált a spanyol első osztályban azzal, hogy nagyon fiatalon, 15 évesen, 7 hónaposan és 6 naposan mutatkozott be, akkor még a Mallorca csapatában.

Rovatok