Index Vakbarát Hírportál

Újra nyert a Paks, Böde Dániel két gólt szerzett az MTK Budapest otthonában

2024. március 3., vasárnap 16:17

Böde Dániel duplájával a listavezető Paksi FC 2–0-ra nyert az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi játéknapján. A forduló további mérkőzésein a Ferencváros a Kecskemét ellen, majd az Újpest a Fehérvár ellen aratott győzelmet

Jó iramban kezdődött a meccs, mindkét csapat gólra törően futballozott. A nyolcadik percben Németh Krisztián lövésébe – a sérült Szappanos Pétert helyettesítő – Simon Barnabás úgy kapott bele, hogy a labda a keresztlécre pattant. A szöglet után Molnár Rajmund fejesét Szabó János a gólvonalon állva rúgta ki, Hej Viktor ismétlését pedig Simon védte. A folytatásban kevesebb volt a gólhelyzet, de ami adódott, azt kivétel nélkül a fővárosiak alakították ki.

A harmincadik percben Molnár lövését hárította Simon, majd Antonov szabadrúgása után Nagy Zsombor öt méterről nem találta el a kaput. A szünet előtt Bognár István 17 méterről eleresztett lövését védte a paksiak kapusa, de az MTK-lehetőségek ellenére az első félidőben nem született gól.

Az 53. percben Németh gurított a kapufa mellé, majd a túloldalon Könyves Norbert az oldalhálóba lőtt. Kiegyenlítettebbé vált a játék, mégis némi meglepetésként hatott a Paks gólja a 72. percben: Kovács Krisztián beadását Böde Dániel éles szögből fejelte a hálóba. 

A 87. PERCBEN SZABÓ BÁLINT LÖVÉSE ELPATTOGOTT KERESZTBEN A GÓLVONAL ELŐTT, DE ISMÉT ÉRKEZETT BÖDE, ÉS MEGINT ÉLES SZÖGBŐL VOLT EREDMÉNYES, EZÚTTAL LÁBBAL – BEÁLLÍTVA EZZEL A VÉGEREDMÉNYT. 

Böde Dánielnek ez volt a 463. mérkőzése az NB I-ben, ezzel megelőzte a magyar örökrangsor hatodik helyén az Újpest legendájás játékosát, Szusza Ferencet, akinek 462 meccse volt. A rangsort Végh Zoltán vezeti 570 találkozóval.

Ebben a párosításban a 2016/17-es szezon rajtja óta négy döntetlen és egy MTK-siker mellett a Paks immár tizedik alkalommal győzött. Mostani sikerükkel a tolnaiak biztosan úgy zárják majd a jelenlegi bajnokságot, hogy minden ellenfelüket legyőzték legalább egyszer.

A vasárnapi játéknap további mérkőzésein a bajnoki címvédő Ferencváros 2–0-ra verte a Kecskemétet, míg ugyanilyen arányban az Újpest hazai pályán a Fehérvárt múlta felül. 

OTP Bank Liga, 23. forduló

Rovatok