Index Vakbarát Hírportál

Kerkez Milosék fontos győzelmet arattak a kiesőjelölt otthonában

2024. március 3., vasárnap 16:05

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 27. fordulójában a Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth kétgólos győzelmet aratott a Burnley otthonában. A játéknap rangadóján a Manchester City városi riválisát, a Manchester Unitedot fogadja.

Nem kellett sokáig várni a Bournemouth vezető góljára vasárnap délután. Kerkez Milos ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet, csapata pedig Justin Kluivert góljával már a 13. percben előnybe került a Burnley otthonában. A holland támadó a tizenhatos előterében a kapta a labdát, majd gondolkodás nélkül nagy erővel lőtte ki a célterület bal oldalát, 0–1.

Az első félidőben az egyébként kiesés ellen küzdő Burnleynek volt sansza az egyenlítésre, de Jacob Brunn Larsen tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgását Neto kapus bravúrral hárította. A folytatásban a másik oldalon Traffordnak is dolga akadt, Dominic Solanke lövése tartott a bal alsó sarokba, de a Burnley hálóőre szép mozdulattal hárított. 

A 67. percben Josh Cullen mindössze néhány másodpercig gondolhatta, hogy gólja érvényes és kiegyenlítette az állást, a játékvezető viszont azonnal jelezte, hogy szabálytalanság miatt érvénytelen a találat – így maradt a vendégelőny. A rendes játékidő utolsó perceiben pedig végleg pont került a lényeges kérdések végére: Antonie Semenyo látványosan szlalomozott végig a védők között, majd a tizenhatosról kapura lőtt, és labdája utat talált a hálóba, 0–2. Kerkez Milost a 90. percben cserélték le, a hatperces hosszabbításban több említésre méltó esemény nem történt. 

A Bournemouth a naptári évben első győzelmét aratta a bajnokságban, jelenleg a tabella 13. helyezettje, míg a Burnley helyzete egyre reménytelenebb: Vincent Kompany csapata utolsó előtti helyen áll, 11 pontra a még bennmaradást jelentő 17. pozíciótól. A játéknap rangadóján a Manchester City városi riválisát, a Manchester Unitedot fogadja. 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 27. FORDULÓ
Szombat
Luton Town–Aston Villa 2–3 (0–2)
Nottingham Forest–Liverpool FC 0–1
Brentford–Chelsea 2–2
Everton–West Ham United 1–3
Fulham–Brighton 3–0
Newcastle United–Wolverhampton Wanderers 3–0
Tottenham Hotspur–Crystal Palace 3–1
Vasárnap
Burnley–Bournemouth 0–2
Manchester City–Manchester United 16.30
Hétfő
Sheffield United–Arsenal 21.00

Rovatok