Index Vakbarát Hírportál

Messi még mellel is szerzett gólt az Inter Miami története legjobb meccsén

2024. március 4., hétfő 06:51

Az MLS, az észak-amerikai futballbajnokság harmadik fordulójában az Inter Miami 5–0-ra lelépte az Orlando City csapatát a floridai derbin. Lionel Messi két gólt szerzett, az egyiket mellel (!), Luis Suárez pedig még a Bolhát is felülmúlta két góljával és ugyanannyi gólpasszával.

Valaha Verebes József, a Mágus mondta, miután az általa dirigált MTK 7–1-re legázolta a Debrecent: „Tudtam, hogy valaki előbb-utóbb beleszalad a késbe.”

Hát vasárnap este Tata Martino, az Inter Miami argentin edzője szájából is elhangozhatott volna a fenti mondat, miután Lionel Messiék 50-ra legyőzték a szomszédvár Orlando Cityt. Messi két gólt szerzett, az egyiket mellel (!), Luis Suárez, az uruguayi barát is kettőt, plusz adott még két gólpasszt is. Az ötödik gól Robert Taylor műve volt. 

Messi mellel szerzett góljánál látott már szebbet is a világ, hiszen alig gurult át a labda gólvonalon, miközben az argentint hátulról rángatták:

Ez volt a negyedik, aztán az ötödiket is ő szerezte, méghozzá fejjel, ami olyan ritka tőle, mint a fehér holló:

A csodás gólpasszt Suárez adta. Ahogy a harmadik előtt is Taylornak:

 Suárez első gólja, nem sokat állítgatta a labdát:

 Majd a második, ez is Gressel átadásából:

Így megy ez az MLS-ben, amit egyesek bohócligának tartanak. Talán nem is teljesen alaptalanul. Mindenesetre Tata Martino, a győztesek mestere azt mondta, ez volt az Inter Miami fennállásának legjobb teljesítménye. 

(Borítókép: Lionel Messi (Inter Miami CF) az Orlando City SC ellen a Chase Stadionban 2024. március 2-án. Fotó: Megan Briggs / Getty Images)

Rovatok