Index Vakbarát Hírportál

A triplázó magyar válogatott támadó: Szerencse is kellett hozzá, de megdolgoztam érte

2024. március 4., hétfő 09:03

Saját bevallása szerint szerencse is kellett hozzá, de meg is dolgozott a mesterhármasáért Vancsa Zalán, aki jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy csapata, a belga másodosztályban szereplő Lommel szombaton 4–1-re nyert az RFC Liege ellen – írja a Magyar Távirati Iroda.

A liga honlapja szerint az egyszeres magyar válogatott támadó kezdő volt, és a 44., a 85., valamint a 93. percben talált a vendégek kapujába. A 19 éves Vancsa a felnőttek között először ért el mesterhármast.

Nem gondoltam volna, hogy ezen a mérkőzésen fog sikerülni, mert nem volt annyi helyzetünk meg helyzetem, hogy reménykedjek a mesterhármasban. Jókor voltam, jó helyen. Szerencse is kellett hozzá, de megdolgoztam érte

– nyilatkozott az M1 aktuális csatornának, majd kérdésre válaszolva elárulta: a labda, amelyet a csapattársai aláírtak, már a vitrinjében van. Ünneplésről nem beszélt, ugyanakkor azt mondta, hétfőn a konyhán kezd, mert a héten volt két késése, így segít majd reggelit csinálni.

Vancsa 24 forduló alatt tíz gólt szerzett és négy gólpasszt is adott, a góllövőlistán holtversenyben a harmadik, és csak egy találattal marad el jelenleg az éllovastól.  

„Boldog vagyok, hogy jól megy a szezon és hogy ez számokban is jól alakul. Így is maradtak még bennem gólok és gólpasszok, de összességében nem lehetek elégedetlen” – értékelte teljesítményét.

Mint mondta, érzi, hogy fejlődött, amióta a belga csapathoz került. A célokat illetően úgy fogalmazott: „Reálisan nézve tudom, hogy így vagy úgy nyártól a szintlépést kell előrehelyezni a karrieremben.” Ez szerinte történhet úgy, hogy csapatával, amely a harmadik helyen áll a tabellán, feljut az élvonalba, vagy úgy, hogy egy magasabban jegyzett együtteshez kerül.

Az idénynek úgy vágott neki, hogy ő szeretné a legtöbb gólt szerezni, a legtöbb gólpasszt adni a csapatában, de ez most már szerinte az egész bajnokságot illetően is sikerülhet.

Álmodik az Eb-szereplésről, Marco Rossi szövetségi kapitánnyal telefonon nem szokott beszélni, de amikor ott van Telkiben az U21-es válogatottal, a szövetségi kapitány mindig vált vele néhány szót, és jelzi neki, hogy figyeli őt.

„Én megteszek minden tőlem telhetőt, ugyanígy kellene folytatnom a következőben is, ahogy eddig, ez nagy motiváció” – hangsúlyozta.

(Borítókép: Nick Potts / PA Images via Getty Images)

Rovatok