Index Vakbarát Hírportál

A legendás angol válogatott futballistának nincsen otthona, újra elvonóra jár

2024. március 5., kedd 21:28

Paul Gascoigne, az angol válogatott korábbi futballistája hosszú évek óta nyíltan küzd mentális és egészségügyi problémákkal, alkoholfüggőségben szenved, miközben ügynöke házának egyik szobájában húzza meg magát. Az 56 éves labdarúgó nyíltan mesélt jelenlegi küzdelmeiről.

A minden idők egyik legjobb angol játékosaként számon tartott Paul Gascoigne 57 alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában, míg profi pályafutása alatt olyan sztárcsapatokban játszott, mint a Newcastle, a Tottenham, a Rangers vagy az olasz Lazio. Gascoigne-t 2002-ben beiktatták az angol labdarúgás Hírességek Csarnokába, két évvel azelőtt, hogy befejezte profi pályafutását. Visszavonulása óta viszont rendszeres, visszatérő alkoholproblémákkal küzd. 

Az 56 éves korábbi labdarúgó a High Perfomance-nek adott interjújában arról beszélt, hogy jelenleg ügynöke házának egyik szobájában húzza meg magát, mivel nincs saját lakása. Elmondása szerint már profi pályafutása alatt mentális problémák gyötörték sérülései miatt, amelyek ha elkerülik karrierje alatt, legalább százszoros angol válogatottnak mondhatná magát.

Egyszerűen próbálok nem lehangolt, szomorú lenni, mert a világ már így is eléggé szomorú. Amikor igazán rosszkedvű vagyok, magamhoz veszek egy italt, hogy felvidítsam magam. Nem hiszem, hogy emiatt cserben hagytam volna a menedzsereket, játékosokat vagy szurkolókat, az egyetlen, akit cserben hagytam, az én magam voltam

– mondta Gascoigne, aki 2014-ben már hetedik alkalommal ment elvonókúrára alkoholfüggősége miatt. Egy southamptoni klinikára járt, havonta 6000 fontot fizetett a kezelésekért, majd 20 000 fontot azért, hogy antialkoholista-tablettákat ültessenek a gyomrába – mert abba akarta hagyni az ivást – írja a Daily Mail.

Gascoigne küzdelme az alkohollal több letartóztatáshoz vezetett ittas vezetés miatt, számos alkalommal összetűzésbe keveredett a hatóságokkal, míg saját elmondása szerint már alig néz futballt, mivel annyira hiányzik neki szeretett sportága. 

Gascoigne az utóbbi hónapokban egyre többet látogatja az Anonim Alkoholisták találkozóját, elmondása szerint jól érzi magát az eseményeken, és reméli, ennek köszönhetően idővel maga mögött hagyhatja alkoholfüggőségét. Az 56 éves labdarúgó alkohol helyet immár kávét iszik, tíz csészével akár egy nap alatt, és a találkozókon megtanulta azt is, hogy senki másra nem haragudhat alkoholfüggősége miatt, kizárólag magára.

Rovatok