Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Pál sportszerű tette megdöbbentette a németeket

2024. március 6., szerda 11:20

A német másodosztályban szereplő Hertha BSC drámai hajrában bukta el a győzelmet a legutóbbi fordulóban – a történtek után pedig Dárdai Pál vezetőedző reakciója szabályosan megdöbbentette a helyi közvéleményt. A magyar szakember védelmébe vette a 98. percben büntetőt ítélő játékvezetői stábot…

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC az utolsó percben bukta el a győzelmet a második helyen álló Holstein Kielel szemben a 2. Bundesliga 24. fordulójában. A mérkőzés végjátéka rendkívül hektikusra sikeredett: a fővárosiak sokáig 2–0-ra vezettek a Berlini Olimpiai Stadionban rendezett mérkőzésen, azonban a 81. percben Porath egy megpattanó lövéssel szépített, majd a játékvezető a 98. percben Gechter szabálytalansága miatt videózás után büntetőt ítélt, amit Becker gólra váltott, így egy pontot elvittek a vendégek Berlinből.

A goal.com magyar nyelvű kiadása hívta fel a figyelmet Dárdai rendkívül sportszerű nyilatkozatára a történtekkel kapcsolatban. Ugyan a Hertha-szurkolók jó része felháborodott a játékvezető ténykedésén, a magyar szakember védelmébe vette a sporit, és inkább csapata felelősségét állította a középpontba, ezzel alaposan meglepve a német közvéleményt.

2–0-nál be kellett volna lőnünk a harmadik és a negyedik gólunkat is. Volt vagy 20 lehetőségünk, ezekből gyilkosan le kellett volna zárnunk a meccset. De nem tettük. Nincs kifogás. A meccs után odamentem a játékvezetőhöz, és gratuláltam neki. Jól fújt

– hangsúlyozta irónia nélkül a goal.com által idézett Dárdai Pál, aki szerint fontos, hogy két lábbal álljanak a földön, és sokat dolgozzanak azért, hogy a csapat jövőre visszajusson a német első osztályba.

Rovatok