Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid sztárjátékosa hosszabb eltiltást kapott agresszív viselkedéséért

2024. március 6., szerda 15:56

A Real Madrid labdarúgócsapatának sztárjátékosát, Jude Bellinghamet két bajnoki mérkőzésre eltiltotta a szövetség azok után, hogy a Valencia elleni mérkőzést követően agresszívan támadt a játékvezetőre. A fővárosi csapat fellebbez az ítélet ellen.

Mint ismert, a múlt hétvégi, 2–2-re végződő Valencia–Real Madrid bajnoki mérkőzés végén Jude Bellingham hálóba fejelte a győztes gólt, de Jesús Gil Manzano két másodperccel korábban lefújta a mérkőzést – így a találat érvénytelen volt. A spanyol játékvezetőt megrohamozták a Real Madrid játékosai, a legvehemensebben pedig Bellingham reklamált. 

Ez egy kib*szott gól volt! 

– mondta ordítva Bellingham Gil Manzanónak, aki érthetetlen módon sípolt bele Brahim Díaz beadásába, amelyből a középpályás gólt szerzett. A spanyol játékvezető agresszívnak titulálta Bellingham reakcióját – amelyet a mérkőzés jegyzőkönyvében is feltüntetett –, így még a pályán piros lapot mutatott fel számára. 

Carlo Ancelotti vezetőedző a mérkőzés után megvédte játékosát, mivel a klub által példátlan bírói döntésnek nevezett esetet követően frusztráltak voltak a madridiak, de Bellingham nem mondott sértő kijelentést a játékvezetőre nézve. 

Ennek ellenére a spanyol szövetség szerdai döntése értelmében Bellinghamet két bajnoki mérkőzésre eltiltották – így jelen állás szerint nem állhat csapata rendelkezésére a Celta Vigo elleni hazai, és az Osasuna elleni idegenbeli találkozókon. 

A Real Madrid az ítélet után rögtön benyújtotta fellebbezését. Fontos megjegyezni, hogy Bellingham eltiltása kizárólag a bajnokságra vontakozik, így pályára léphet szerda este az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Azonnali piros lap esetében egyébként a két mérkőzés a legenyhébb eltiltás, amit egy játékos kaphat a ligaszabályzat szerint.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok