Index Vakbarát Hírportál

Botrány Angliában, büntetlenül úszta meg az égbekiáltó csalást a West Brom védője

2024. március 7., csütörtök 11:15

Szerda este a Queens Parks Rangers 2–2-es döntetlent játszott a West Bromwich Albionnal az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 36. fordulójában. A hazai csapat játékosai úgy érzik, meglopták őket, miután a vendégek egyik védője kézzel ütötte szögletre a gólba tartó labdát, a játékvezető mégsem fújta be a javukra a jogos tizenegyest.

A QPR 2–1-es hátrányba került az első félidőben, ezért a szünet után gyorsan megpróbált visszajönni a meccsbe, és percekkel a kezezés előtt kihagyott egy büntetőt.

Utána is mentek előre a hazaiak, majd egy beadás után Sam Field fejelt kapura, és sokan már gólt kiáltottak.

A West Brom kapusa, Alex Palmer ugyan vetődött, de nem volt esélye elérni a labdát, ami első ránézésre Cédric Kipré fejéről pattant szögletre.

A visszajátszások során azonban kiderült, hogy az elefántcsontparti légiós valójában a bal kezével ütötte ki a labdát az alapvonalon túlra a kapu torkából.

Minden olyan gyorsan történt, hogy a QPR játékosai sem vették észre az egyértelmű kezezést, ezért nem is rohanták le a bírót. Field aztán a 81. percben kiegyenlített, így legalább az egyik pontot otthon tartotta a londoni gárda.

A lefújás után tudták meg a hazaiak, hogy Kipré szabálytalan volt, és nem ítéltek meg nekik egy teljesen jogos tizenegyest. A Championshipben nincs VAR, így a videobíró sem tudott segíteni a játékvezetőnek.

„Hihetetlen, hogy a bíró ezt nem vette észre, elképesztő hibát vétett a játékvezető. Nem volt szerencsénk, ma este csak mi érdemeltünk volna győzelmet” – füstölgött a meccs után a QPR védője, Steve Cook.

A QPR menedzsere, Martí Cifuentes a következő felütéssel kezdte a mérkőzés utáni értékelését:

Az ellenfél néhány pillanatig két kapussal játszott. De nem akarok panaszkodni a mai bíráskodásra, mivel ez egy nagyon nehéz szakma.

Rovatok