Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland gólpasszt adott az Európa-ligában; a Milan és a Marseille is négy gólt lőtt

2024. március 7., csütörtök 23:11

A Freiburg hazai pályán 1–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet az Európa-liga nyolcaddöntős párharcának első, csütörtök esti mérkőzésén. A hazai csapatban Sallai Roland 89 percet játszott, Michael Gregoritsch az ő passzából talált be az angol csapat a kapujába.

A két csapat a csoportkörben már találkozott egymással, mind a két találkozót az angolok nyerték meg.

Sallai Roland a kezdőcsapatban kissé szokatlanul középcsatárként kapott helyet.

A vendégek átengedték a területet, amit a Freiburg igyekezett kihasználni, Sallai Roland nagyon élt, ötször lőtt kapura, a 30 passzából 25 jó helyre ment, több párharcot is megnyert a mezőnyben. Csapattársa, Szalai Attila a kispadról nézte végig a mérkőzést.

A gólcsend a 81. percben tört meg, Sallai átadása után Gregoritsch talált a kapuba. A hosszabbításban a West Ham nagyon szeretett volna tizenegyeshez jutni, a VAR vizsgálódott is, de a bíró végül úgy döntött, nem történt szándékos kezezés a tizenhatoson belül.

Az AC Milan több mint egy órát emberelőnyben futballozva 4-2-re verte a vendég Slavia Prahát, míg az Olympique Marseille négygólos sikerével hatalmas lépést tett a továbbjutás irányába.

A Glasgow Rangers kétszer is vezetett a Benfica otthonában, de egy öngól miatt be kellett érnie a döntetlennel Lisszabonban.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Labdarúgás

Európa-liga

Nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Szerdán játszották:

Rovatok