Index Vakbarát Hírportál

A szakírók szerint Willi Orbán a Real Madrid összes sztárját elhomályosította a BL-ben

2024. március 7., csütörtök 10:02

Az újságírók egybehangzó állítása szerint Willi Orbán nyújtotta a legjobb teljesítményt a Real Madrid–RB Leipzig labdarúgó-mérkőzésén a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A magyar válogatott védő klasszisprodukciót tett le az asztalra, amiért a legtöbb szakportál a meccs embere címmel tüntette ki őt.

Az RB Leipzig nagyon megnehezítette a Real Madrid dolgát, a spanyol sztárcsapat igen sovány különbséggel jutott csak tovább. A német csapat rengeteg helyzetet hagyott ki, de a lipcseiek nemcsak magukra, hanem a bíróra is dühösek voltak, szerintük a játékvezetőnek ki kellett volna állítania Vinícius Júniort a találkozó 53. percében.

Magyar szempontból örömteli volt nézni Willi Orbán játékát, aki kiválóan látta el a védőfeladatait, plusz gólt is szerzett. Ezek biztató jelek a nyári Európa-bajnokság előtt, ahol a magyar válogatottnak nagy szüksége lesz a minden hájjal megkent hátvéd rutinjára.

A szerda esti produkcióját szinte az összes szaklap elismerte, az UEFA, a FotMob, a Sofascore és a WhoScored is őt választotta a mérkőzés legjobbjának, vette észre a Kislány, nagy foci nevű sportoldal.

Willi Orbán a második magyar játékos volt, aki gólt szerzett a Real Madrid ellen Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Elsőként ez ifjabb Albert Flóriánnak sikerült 1995 novemberében, amikor a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Reallal.

A válogatott védő csaknem 14 év után talált be a Bérnabeu Stadionban magyarként, legutóbb Vadócz Krisztián szerzett gólt a királyi gárda otthonában, 2010. május 2-án, az Osasuna színeiben a 3–2-re elveszített spanyol bajnoki összecsapáson, írja az MTI.

Rovatok