Index Vakbarát Hírportál

Szexuális bűncselekménnyel gyanúsítják az argentin sztárcsapat négy játékosát

2024. március 8., péntek 07:11

Újabb és újabb szexuális bűncselekmények kerülnek napvilágra a futball világában. Ami évtizedekkel ezelőtt még titokban maradt volna, azt ma már nem akarják szőnyeg alá söpörni. Vasárnap a gyanú szerint az argentin élvonalbeli Vélez Sarsfield négy játékosa egy tucumáni szállodában elkábított, majd megerőszakolt egy fiatal lányt. A hölgy feljelentést tett, a klub azonnal kizárta soraiból a négy labdarúgót.

Múlt szombaton az argentin labdarúgó-bajnokságban az Atlético Tucumán a Vélez Sarsfield csapatát fogadta. A találkozó 0–0-s döntetlennel ért véget. A meccs után a vendégcsapat kapusa, az uruguayi Sebastián Sosa az Instagramon beszédbe elegyedett egy 24 éves lánnyal – akit az esetet nyilvánosságra hozó online újság, a Tycsport.com csak M néven említ –, majd rábeszélte, hogy jöjjön fel a csapat szálláshelyére, a tucumáni Hilton Garden Inn szállodába.

Amikor a hölgy belépett a 407-es szobába, ott meglepetésére nemcsak Sosát találta, hanem még három másik játékostársát: Braian Cufrét, Abiel Osoriót és a paraguayi válogatott José Ignacio Florentínt.

A lány elfogyasztott néhány sört a játékosokkal, akik később Fernet likőrrel kínálták. Amikor a majdani áldozat belekortyolt az italba, elmondása szerint szédülni kezdett, majd ledőlt az ágyra, és attól kezdve csak homályosan emlékszik a történtekre. 

A négy labdarúgó M. szerint ekkor megerőszakolta őt. A lány azt állítja, nem volt olyan állapotban, hogy képes lett volna ellenállásra. Nem mondja, de vélelmezi, hogy valamilyen kábítószert kevertek az italába. Végül hajnali fél hatkor felöltözött, hívott egy Uber taxit, és hazament. Majd nemsokára felkereste az ügyvédjét, elmesélte neki, mi történt vele, mire bementek a rendőrségre, és megtették a feljelentést.

A hatóságok megkezdték a nyomozást. Orvos vizsgálta meg a lányt, ahogy a ruháját is, amit a szóban forgó éjszakán viselt, és megnézték a szálloda biztonsági kameráinak a felvételeit is. 

A klub, mármint a Vélez Sarsfield azonnali hatállyal kizárta a csapatból a négy labdarúgót. Jellemző az argentin törvényekre, hogy azok nem a feltételezett bűnözőket, hanem az áldozatot védik, és mind a négy feltételezett elkövető nevét, illetve fotóját nyilvánosságra hozták, míg az áldozatot csak egy M betűvel jelölik. 

Az argentin törvények értelmében, ha bebizonyosodik a gyanúsítottak bűnössége, 15 évig terjedő börtönbüntetés várhat rájuk. 

(Borítókép: Sebastián Sosa 2023. január 22-én. Fotó: Mauricio Salas / Jam Media / Getty Images Hungary)

Rovatok