Index Vakbarát Hírportál

Győzelemmel feledtette a múlt heti fájdalmas kudarcot a Manchester United

2024. március 9., szombat 17:06

A Manchester United 2–0-ra legyőzte az Evertont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójának szombati játéknapján.

A Manchester United múlt héten 3–1-re elbukta a Manchester City elleni városi rangadót, a játék képe alapján a City nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

Erik ten Hag csapata az Everton ellen sem brillírozott, de az első félidőben kapott két jogos büntetőt, az elsőt Bruno Fernandes, a másodikat Marcus Rashford értékesítette.

Az Everton nagyot küzdött, összesen 23-szor lőtt kapura, a Manchester United csak 15 lövéssel próbálkozott. Gólt azonban nem tudott szerezni, így továbbra is a 16. helyen áll, a kieső zóna nagyon közel van hozzá (öt pontra van tőlük a 18. helyen tanyázó újonc Luton Town), és a vereség lehetőséget ad a közvetlen riválisoknak, hogy csökkentsék a lemaradást.

 „A letámadásunkkal és a védekezésünkkel is nagyon elégedett voltam. A labdát viszont többet kell birtokolnunk. Csapatként nyertünk, de a védőink különösen jól játszottak. Rajtuk kívül Casemiro is remekül tette a dolgát” – nyilatkozta az MU menedzsere, Erik ten Hag a lefújás után.

A magyar válogatott Kerkez Milos csapata, a Bournemouth házigazdaként 2-2-es döntetlent játszott a sereghajtó Sheffield Uniteddel

A hátvéd kezdő volt, a tizedik percben buktatásért sárga lapot kapott, a szünetben pedig lecserélték, írja az MTI.

Labdarúgás

Premier League, 28. forduló:

Rovatok