Index Vakbarát Hírportál

„Vinícius több tiszteletet érdemel” – Ancelotti dühbe jött, amikor Willi Orbán neve újra szóba került

2024. március 9., szombat 15:09

A spanyol sajtóban még a hét második felében is téma volt a Real Madrid legutóbbi mérkőzése, amely 1–1-es döntetlennel végződött a labdarúgó BL-ben, ami továbbjutást ért a sztárcsapatnak. A találkozó 53. percében Vinícius Júnior előbb teljesen feleslegesen fellökte hátulról Willi Orbánt, majd két kézzel nyakmagasságban meg is ütötte a magyar válogatott védőt. A brazil támadó megúszta sárga lappal az esetet, az újságírók pedig a Celta Vigo elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón megint szóba hozták az incidenst, ami feldühítette Carlo Ancelotti vezetőedzőt.

Mint arról beszámoltunk, az RB Leipzig nagy csatára késztette a Bajnokok Ligája rekordgyőztesét, ám végül nem tudott nyerni a Real Madrid otthonában, a spanyol óriás 2–1-es győzelemmel jutott tovább a sorozatban – úgy, hogy az első meccsen nem adtak meg egy szabályosnak tűnő gólt a német gárdának.

A visszavágón pedig Vinícius Júnior ment neki Orbánnak, a játékvezető, Davide Massa azonban csak a sárga lapot mutatta fel, és a VAR-szobából sem szóltak a fülére, hogy nézze vissza az esetet az oldalvonalnál. A mérkőzés lefújása után Willi Orbán a következőket mondta:

Mind a két mérkőzésen jól játszottunk, sok helyzetünk volt, ezeket azonban be is kell rúgni, hogy legyen esélyed a továbbjutásra. Ami a Vinícius-esetet illeti, az én szemszögemből nézve egyértelmű a dolog, torkon ragadott engem, amiért jár a piros lap. A játékvezetőnek nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy kiállítsa az ellenfél egyik sztárjátékosát. Az ilyesmit nem piros lappal büntetni hatalmas tiszteletlenség a földre kerülő játékossal szemben.

Predrag Mijatovics, a Real Madrid korábbi játékosa és exsportigazgatója a lefújás után azt üzente Viníciusnak, hogy a Real Madrid meze nem tolerálja ezt a fajta viselkedést.

Azt tanácsolom Viníciusnak, hogy nyugodjon le, különben soha nem lesz belőle világklasszis játékos

– mondta Mijatovics, aki az 1998-as BL-döntőn rúgta a legemlékezetesebb gólját a Realban: ő szerezte a Juventus elleni finálé egyetlen találatát.

Egyértelmű, hogy Viníciust ki kellett volna állítani, akár két sárga lappal, de az ellenfél torkon ragadása önmagában piros lapot ér. A játékvezetők segítettek a Realnak, 10 mezőnyjátékossal kellett volna befejeznie a meccset a házigazdának

– jelentette ki határozottan Iturralde González korábbi FIFA-bíró.

Ugyanakkor olyan hangok is akadnak, melyek szerint jól döntött a bíró szerda este.

Való igaz, hogy Vinícius a tűzzel játszott, amikor nekiment Orbánnak, de a mozdulata nem rejtett magában sérülésveszélyt. Massa jól tette, hogy csak a sárga lapot mutatta fel neki

– nyilatkozta  Pavel Fernández, a Radio Marca játékvezető-elemzője.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a Celta elleni mérkőzés előtt ismét a sajtó rendelkezésére állt, és megvédte játékosát. A spanyol újságírók szerint az olasz tréner egyenesen felhorkant, amikor arról kérdezték őt, nem kellene-e Viníciusnak változtatnia a stílusán, írja a Marca.

„Viníciust folyamatosan provokálják az ellenfél csapat játékosai és szurkolói. Egy kicsit beleástam magam a történelembe és a statisztikákba, és arra a megállapításra jutottam, hogy még soha egyetlen játékosnak sem kellett annyi megpróbáltatással szembenéznie a pályán, mint neki” – kezdte monológját Ancelotti.

Állandóan faragják őt, közben durva szidalmakat zúdítanak rá. Erre válaszul gólokat lő, és gólpasszokat ad. Szerintem mindenkinek meg kell változtatnia a Viníciusszal szembeni hozzáállását. Még soha nem fordult elő, hogy egy ilyen tehetséges játékos ennyire szenvedjen. A Rayo Vallecano stadionjában agyonrúgták őt, és még csak sárgát sem kapott a szabálytalankodó játékos. Most pedig azt mondják, hogy ki kellett volna őt állítani, miután meglökte a Lipcse játékosát

– füstölgött az olasz edző.

Rovatok