Index Vakbarát Hírportál

Tovább szárnyal a magyar szélső, percek alatt kulcsfontosságú gólpasszt adott

2024. március 10., vasárnap 20:13

Csupán az utolsó percekre érkezett pályára, mégis nagy szerepe volt Bolla Bendegúznak csapata újabb sikerében.

A Wolverhamptontól a Servette-hez kölcsönadott magyar válogatott jobbszélső a 88. percben állt be a 2–1-es előnyben lévő házigazdába, amely egy percre rá emberhátrányba került a Lausanne ellen.

A Szalai Gábort sárga lapos eltiltás miatt nélkülöző vendégek viszont nem tudtak élni a létszámfölénnyel, sőt, a 95. percben Bolla előkészítése után a házigazda hőse, a 65. percben csereként beállva duplázó Enzo Crivelli beállította a 3–1-es sikert.

A februárban hat meccsen öt kanadai pontig (2 gól, 3 gólpassz) jutóBolla az egész idényt tekintve már a 10. Servette-gólból vette ki a részét (5+5).

Győzelmével az 53 pontos Servette tapad az 54-gyel listavezető Young Boysra, a Lausanne pedig az utolsó előtti 27 fordulót követően.

Válogatottbeli posztriválisa, Loic Nego a 78. percben szállt be csereként a Le Havre-ba, amely a francia élvonal 25. fordulójában otthon 1–0-ra legyőzte a Toulouse-t, ezzel pedig két pontra megközelítette a 11. helyen álló riválisát a tabellán.

Németországban felemás napja volt légiósainknak, a Hertha BSC 2–0-ra kikapott a St. Pauli vendégeként, Dárdai Pál csapatában fiai közül Palkó 86., Márton 45 percet kapott.

Nyert viszont Sallai Rolanddal a soraiban az élvonalbeli Freiburg, a Bochum otthonában 2–1-re. A magyar válogatott támadó a 69. percig volt pályán, a jegyzőkönyvbe egy sárga lappal került be.

(Borítókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Rovatok