Index Vakbarát Hírportál

Véget ért a Brahim-ügy: nemzeti együttest vált a Real Madrid sztárja

2024. március 11., hétfő 09:05

A Real Madrid spanyol születésű csatára, Brahim Díaz eldöntötte: a jövőben nagyszülője hazájának labdarúgó-válogatottját, Marokkót képviseli – tudta meg a Marca. A döntés azonban akkor lesz végleges, ha az észak-afrikai nemzet alakulata behívja a csapatba, ami már akár ebben a hónapban meg is történhet, ugyanis Marokkó március 22-én Angola, négy nappal később pedig Mauritánia ellen lép pályára barátságos mérkőzésen.

Brahim korábban csupán egyszer, 2021 nyarán kapott lehetőséget a Litvánia elleni barátságos összecsapáson a spanyol válogatott keretében. A döntésében természetesen ez nagy szerepet játszott, mert a beszámoló szerint várt arra, hogy Luis de la Fuente spanyol kapitány újra beválogassa csapatába. Hiába mondta azt a La Roja edzője, hogy mindig is Brahimot tartotta szem előtt, valódi lehetőséget nem kapott az elmúlt években a fiatal sportoló.

Ez a történet nem most kezdődött. Marokkó ugyanis a 2018-as oroszországi világbajnokság óta rajong a 24 éves futballistáért, sőt megszerzését gyakorlatilag „államügyként” kezelték. Többek között a marokkói válogatott szövetségi kapitánya, Valíd Regragui, illetve a Marokkói Labdarúgó-szövetség elnöke, Fouzi Lekjaa – aki költségvetési miniszterként is tevékenykedik – mindent megtett azért, hogy országukat válassza a klasszisjátékos. Marokkó azt ígéri Brahimnak, hogy a csapat fontos tagjaként és kulcsemberként fognak rá számítani a jövőben.

Az észak-afrikai ország ad otthont a 2025-ös Afrika-kupának és egyik helyszínként a 2030-as labdarúgó-világbajnokságnak.

A 24 éves csatár 2023 júniusában szerződött a királyi gárdához. Az idei szezonban minden ligában (spanyol kupa és bajnokság, Bajnokok Ligája és a Szuperkupában) is pályára lépett, összesen 32-szer. Ezek során nyolc gólt és négy gólpasszt jegyzett. 

Rovatok