Index Vakbarát Hírportál

Óriási lépést tett Klopp pótlása felé a Liverpool

2024. március 13., szerda 10:10

A Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool többségi tulajdonosa, a Fenway Sports Group hivatalos honlapján jelentette be, hogy a csoport élére futballügyekért felelős vezérigazgatóként Michael Edwardsot nevezik ki. A brit szakember a Jürgen Klopp nevével fémjelzett éra egyik igazi sikerkovácsa volt az Anfielden: 2013-tól vezető elemzőként dolgozott a klubnál, később technikai, majd sportigazgató lett, a többi között ő tárgyalt anno a német menedzser kinevezéséről is.

A Liverpooltól 2022 nyarán elköszönt, azóta saját sporttanácsadói vállalkozását fejlesztő Michael Edwards lett a Fenway Sports Group futballügyekért felelős vezérigazgatója – jelentette be a társaság a hivatalos honlapján. A sportvezető így részben visszatér korábbi sikerei színhelyére, az Anfield Roadra is, hiszen posztjából fakadóan szerepe lesz az angol klub operatív irányításában is.

Sajtóhírek szerint Edwards és az FSG megegyezésével elindulhat megannyi, a Jürgen Klopp utáni időszak szempontjából meghatározó egyeztetés és kinevezés. Első körben az Edwards bizalmasának számító Richard Hughes sportigazgatói kinevezése. A skót szakember 2014 óta a Bournemouth technikai igazgatója.

A The Athletic korábban arról írt, az új sportigazgató kijelöléséig nem lesz előrelépés a nyáron távozó Klopp pótlásában. Ugyan a sajtó több lehetséges jelöltet is bedobott – Xabi Alonso, Rúben Amorim és Roberto De Zerbi neve forgott talán a legtöbbet a Pool kispadjával kapcsolatban a közbeszédben –, tárgyalásokra eddig nem került sor. Hughes és Edwards feladata lehet majd, hogy megtalálják a német sikeredző utódját a csapat élére.

Edwards feladata lesz az FSG-nél egy, a nagy rivális Manchester Citynél és a City Football Groupnál látott klubhálózat kialakítása is, amelynek zászlóshajója továbbra is a Liverpool lenne. A 44 éves szakember kijelentette, az FSG felkérésének elfogadásában kifejezetten nagy motivációt jelentett számára, hogy egy új klub felvásárlásában és hálózatba kapcsolásában játszhat szerepet.

Rovatok