Index Vakbarát Hírportál

Lengyel szurkolói csoport robbantotta ki a súlyos verekedést az ETO FC–Honvéd-mérkőzésen

2024. március 14., csütörtök 14:59

Az ETO FC Győr értesülései szerint egy lengyel szurkolói csoport robbantotta ki az összetűzést a biztonsági személyzettel a Budapest Honvéd elleni, hétfő esti labdarúgó-mérkőzésen. A klub tájékoztatása ugyanakkor arra nem tért ki, hogy a rendezők miért támadtak viperával, bokszerrel a hazai szektorokban helyet foglaló szurkolókra.

Mint arról beszámoltunk, a hétfő este rendezett ETO FC–Budapest Honvéd másodosztályú labdarúgó-mérkőzés második félidejében a győri szurkolók egy csoportja összetűzésbe került a biztonsági szolgálat munkatársaival. Helyszíni beszámolók szerint a verekedésben többen megsérültek, két személyt pedig kórházba szállítottak, míg a képek, videók tanúsága szerint a hazai szurkolókat a családi szektorban ököllel, viperával és bokszerrel ütötték. Utóbbi eseményekre az ETO FC hivatalos közleménye nem tért ki. 

Azt írták csütörtökön publikált közleményükben – miután belső vizsgálatot indítottak az ügyben –, hogy a klub értesülései szerint egy lengyel szurkolói társaság robbantotta ki az összetűzést, amely az ETO ultracsoportjának meghívására érkezett a mérkőzésre. 

Tudomásunk szerint ezek a személyek ki akartak törni a részükre fenntartott helyről. A biztonsági szolgálat megpróbálta ebben meggátolni őket, akiket ezután bántalmaztak, és ennek következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Ezután a rendbontó szurkolók visszamentek a szektorukba, majd megpróbáltak lemenni a stadion alsó részére, de ebben megakadályozták őket a biztonsági szolgálat emberei. Ekkor is több rendezőre rátámadtak, ezúttal is súlyos sérüléseket okozva nekik. Ezt a zónát a magyar állampolgárokat alkalmazó szolgálat védte, míg a szlovák állampolgárságú rendezők, akik már több, mint tíz éve a DAC mérkőzésein látnak el ilyen feladatot, a kispesti szurkolókat biztosították

– olvasható a másodosztályú klub közleményében.

Hozzátették, az ETO FC Győr a továbbiakban is elítéli az erőszak minden formáját, és elhatárolódik attól a magatartástól, amit a lengyel huligánok tanúsítottak a mérkőzés alatt. A győri klub aggasztónak nevezte, hogy a lengyel csoport a győri szurkolók meghívására érkezett, de nem tudott olyanfajta együttműködést kialakítani velük, amely meggátolta volna az eseményeket. 

Rovatok