Index Vakbarát Hírportál

Messiék beültek az időgépbe, és most Miamiban varázsolt a Barca-trió

2024. március 14., csütörtök 07:28

A CONCACAF, vagyis az Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja Bajnokok Kupájában az Inter Miami 3–1-re legyőzte a Nashville SC-t, és 5–3-as összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A Barcelona egykori triója, Jordi Alba, Lionel Messi és Luis Suárez visszapörgette az időt, és olyan gólt lőttek, ami a régi szép időket idézte. Messi könnyebb sérülést szenvedett, és elővigyázatosságból lecserélték az 50. percben.

A 8. percben járt az óramutató az Inter Miami–Nashville SC-mérkőzésen, amelyen a CONCACAF Bajnokok Kupája legjobb nyolc csapata közé jutás volt a tét. Az első meccs Nashville-ben 2–2-re végződött. A hazaiaknál a pályán volt a Jordi Alba, Sergio Busquets, Lionel Messi, Luis Suárez nosztalgiakvartett, a Barcelona fénykorának fantasztikus négyes fogata, és ha már ott voltak, akkor varázsoltak egy kicsit.

Jordi Alba a balszélső helyéről középre passzolta a labdát, Suárez átengedte Messinek, miközben megiramodott a Nashville kapuja felé. A kis argentin egyből lyukra futtatta az uruguayit, aki addigra már lépéselőnyt szerzett, és Suárez laza mozdulattal a bal alsó sarokba lőtt.

A gól akár 2015-ben is születhetett volna a Camp Nouban, az egyetlen apró szépséghiba, hogy a negyedik Barca-sztár, Busquets nem vett részt benne.

Aztán maga Messi is lőtt egy gólt. A 23. percben Diago Gómez hozta helyzetbe a nyolcszoros aranylabdást a tizenegyes pontnál, és ő ezeket nem szokta elhibázni, ballal a bal sarokba lőtt.

A harmadik hazai gólt a 63. percben Robert Taylor fejelte, de a régi motorosok egyike, Suárez ebben is benne volt, az uruguayi adta a gólpasszt az amerikainak. Messi ekkor már nem volt a pályán, mert kisebb sérülése miatt Gerardo Martínez edző – aki maga is megfordult korábban a Barcelona kispadján – lecserélte. 

Messiről eközben megjelent egy videó, amelyiken piros-fehér kockás turbánt és hófehér gúnyát visel. A videó a Sayyar nevű ruházati cég megbízásából készült, Messi az ő termékeiket reklámozza. Tudni kell, hogy az argentin sztár két éve szerződést írt alá a szaúdi turisztikai hivatallal a sivatagi ország népszerűsítésére. (Az embernek ilyenkor eszébe jut az ősrégi mondás: van az a pénz, amiért korpásodik a haj...) Aztán a nyáron, amikor klubváltásra került sor, mégsem a „tömegekkel” tartott Szaúd-Arábiába – Cristiano Ronaldo fél évvel korábbi példáját követve –, hanem a miami klubvezér David Beckham hívó szavának engedve a tengerentúlra tette át a székhelyét.  

Mellesleg a turbán 80 dollárba kerül, akit esetleg érdekelne...

(Borítókép: Lionel Messi és Luis Suárez az Inter Miami–Nashville SC-mérkőzésen 2024. március 13-án. Fotó: Brennan Asplen / Getty Images Hungary)

Rovatok