Index Vakbarát Hírportál

Bolla Bendegúzék búcsúztak az Ekl-ből, bravúros fordítás jött az Olympiakosztól

2024. március 15., péntek 07:54

Bolla Bendegúz labdarúgócsapata, a Servette búcsúzott az Európa-konferencialigából, miután a nyolcaddöntő csütörtöki, idegenbeli visszavágóján tizenegyespárbajban alulmaradt a cseh Viktoria Plzennel szemben.

Ahogy a párharc első, úgy második összecsapásán sem esett gól, így 11-esek döntöttek a továbbjutásról. A svájciaknál a magyar válogatott futballista kezdőként 80 percet kapott.

Az előző körben a Ferencvárost búcsúztató görög Olympiakosz az első meccsen, hazai környezetben 4–1-re kikapott ugyan az izraeli Makkabi Tel-Avivtól, a Topolyán rendezett visszavágón azonban mégis sikerült kiharcolnia a továbbjutást. A görögök hosszabbítás után 6–1-re diadalmaskodtak.

A Ferencváros őszi csoportriválisa, a Fiorentina ugyancsak ott van a negyeddöntőben, és várja a kora délutáni sorsolást. Az előző kiírásban döntős firenzei együttes a nyolcaddöntős párharc csütörtöki visszavágóján az izraeli Makkabi Haifával szemben hazai döntetlennel őrizte meg a Bozsik Arénában egy hete elért 4–3-as sikerrel kiharcolt egygólos előnyét.

Az Aston Villa a hazai pályán aratott fölényes, 4–0-s sikerének köszönhetően jutott tovább az Ajax Amsterdammal szemben

Európa-konferencialiga, nyolcaddöntő, visszavágó:

(Index / MTI)

Borítókép: Nabil Bentaleb (Lille) és Stefan Hierlander (Sturm Graz) párharca a labdáért. (Fotó: Catherine Steenkeste / Getty Images)

Rovatok