Index Vakbarát Hírportál

Őrületes fordítás, a másodosztályú csapat a 100. percben jutott az FA-kupa elődöntőjébe

2024. március 16., szombat 16:28

Az angol labdarúgó-másodosztályban szereplő Coventry fordulatos, ötgólos mérkőzésen ejtette ki az élvonalbeli Wolverhamptont az FA-kupából, egyúttal jutott a sorozat elődöntőjébe. A győztes gólt Haji Wright a 100. percben szerezte.

Elképesztően fordulatos forgatókönyvet tartogatott a Wolverhampton és a Coventry mérkőzése szombat kora délután az FA-kupa negyeddöntőjében. A mérkőzést az előzetes várakozásoknak megfelelően a hazai pályán szereplő, egy osztállyal feljebb jegyzett Wolverhampton kezdte jobban, többet birtokolta a labdát, és lényegesen több támadást vezetett, de az igazán veszélyes lehetőségek a Coventry előtt adódtak – igaz, a vendégek nem értékesítették egyiket sem. 

A gól nélküli első félidőt követően a folytatásban már a gólok is elkezdtek potyogni. Az 53. percben Ellis Simms révén óriási meglepetésre a Coventry került előnybe, és ugyan videobíró által ellenőrizték a gólt kezezés miatt, de végül szabályosan ítélték azt. A Wolverhampton hátrányban túlságosan is sokat kockáztatott, egyre többször ki is támadott, így a Coventry vezethetett veszélyes kontrákat, de előnyét nem tudta növelni. 

A Wolves nyomása csak egyre nőtt, nagy energiákat mozgósítva pedig a 84. percben Rajan Ait Nouri révén egyenlített, majd négy perccel később Hugo Bueno góljával megfordította az állást. Ekkor úgy tűnt, hogy ugyan nehezen, de érvényesíti a papírformát a hazai csapat, viszont a Coventry nem adta fel, és a 97. percben Simms góljával egyenlített. De itt még nem volt vége a mérkőzésnek, sőt!

Három perccel később az előbb még eredményes Simms passzából Haji Wright szerzett szép gólt, amire már nem tudott válaszolni a Wolves, így hatalmas meglepetésre a másodosztályú csapat jutott be az FA-kupa elődöntőjébe, amely a Wembley Stadionban lesz esedékes.

A játéknap másik mérkőzésén a címvédő Manchester City a Newcastle ellen játszott, a nyerőember pedig Bernardo Silva volt, akinek két góljával nyert és továbbjutott Pep Guardiola csapata. 

Vasárnap a Chelsea a másodosztályú Leicester City ellen meccsel az elődöntőért, a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool pedig a Manchester United vendége lesz. 

ANGOL FA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

Március 17., vasárnap

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok