Index Vakbarát Hírportál

Vinícius duplázott, a Real Madrid hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé

2024. március 16., szombat 18:52

A listavezető Real Madrid könnyed, 4–2-es győzelmet aratott az Osasuna vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján.

Az éllovas, Bajnokok Ligájában negyeddöntős Real Madrid az Osasuna otthonába látogatott Pamplonában, ahol már a negyedik percben előnybe került Vinícius Júnior révén. A brazil szupersztár labdát szerzett a hazaiak térfelén, majd ziccerben vezethette kapusra a labdát. Nem hibázott, kisséb balról higgadtan gurított az Osasuna hálójába.

Hamar jött viszont a válasz, Budimir három perccel később egyenlített. A 18. percben Federico Valverde barvúrral tartotta bent, egyúttal tette középre a labdát, amelyre Carvajal érkezett jó ütemben, és jobb külsővel rúgta a labdát a jobb felső sarokba. A második félidőben Valverde megint kiszolgáló szerepkörben jeleskedett, passzából Brahim Díaz volt eredményes, majd szinten az uruguayi középpályás passzából Vinícius szerezte a madridiak negyedik gólját – minden lényeges kérdést eldöntve.

A rendes játékidő hosszabbításában Munoz kozmetikázott még az eredményen, de ennek ellenére a Real Madrid magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, és tett újabb fontos lépést a bajnoki cím felé. Mint arról korábban beszámoltunk, a bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is versenyben van a fővárosi csapat, ellenfele a negyeddöntőben a címvédő Manchester City lesz.

La Liga, 29. forduló:

pénteken játszották:

vasárnap játsszák:

Rovatok