Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai kívülről figyelte a Liverpool összeomlását; közepesre értékelik a játékát

2024. március 17., vasárnap 20:17

Egy a lehetséges négyből már elúszott… Bármennyire is szeretnék négy trófea megnyerésével megédesíteni a Liverpool játékosai Jürgen Klopp menedzser búcsúját a klubtól, ebből már legfeljebb három lehet, mert az FA-kupa negyeddöntőjében, szürreális meccsen 4–3-ra alulmaradtak a „vörösök” a „vörös ördögökkel” szemben. Nehéz szabadulni a gondolattól, hogy a vereségben a német szakember is benne volt, mert talán nem kellett volna korán lecserélnie az addig jól játszó Szoboszlai Dominiket és Mohamed Szalahot.

Szoboszlai Dominik kimondottan jól játszott vasárnap a Manchester United elleni FA-kupa-negyeddöntőben. A számok is ezt támasztják alá, a Whoscored.com szerint 37 passzából 34 jó helyre ment, azaz 92 százalékos volt a passzpontossága, továbbá négy kapura lövése volt, tehát az aktivitására nem lehetett panasz. Érdekes módon az angol sajtó osztályzatai ezt nem igazán támasztják alá; a legtöbb érdemjegye 6-os, akad két 7-es, de sajnos egy 5-ös is. 

A 71. percben pedig lecserélték, Elliott jött be a helyére, de így legalább nem hajtotta ki magát csapágyasra, bőven lesz még teendője ebben az idényben, hogy mást ne mondjunk, pénteken Törökország ellen a magyar válogatottban.

Ha már a válogatott: megfagyott a vér az ereinkben, amikor összerúgott Bruno Fernandessel, és hosszú másodpercekig vonaglott a földön, de aztán szerencsére talpra állt. Az volt a benyomásunk, hogy Mohamed Szalah jegelte honfitársunkat, szinte sohasem passzolt neki, amikor jó helyzetben volt, olykor gólszerzési lehetőség hiúsult meg az egyiptomi önzőségén.

Goal.com: 6. Sokat lőtt kapura a tizenhatoson kívülről. A labda is sokat volt nála, de hiányzott a spiritusz a passzaiból.

Thisisanfield.com: 7. Ahogy Robertson, úgy Szoboszlai is közelít a topformájához sérüléséből visszatérve. Ígéretes teljesítményt nyújtott a magyar játékos. A Liverpool 8-asa szorgalmas volt, mint mindig, jól, sőt briliáns módon bánt a labdával, valahogy úgy, mint az idény elején. Veszélyes volt távoli lövéseivel, fizikális játékot mutatott, de az az érzésünk, van még egy sebességi fokozata tartalékban.

Liverpoolecho.co.uk: 6. Védekezése ezúttal hagyott kívánnivalót szünet előtt, ám fordulás után sokkal, de sokkal jobb lett. Onana védte lövéseit, vagy a blokk hárított. Lecserélték 71 perc után.

90min.com: 6. Ahogy az idő haladt, egyre jobban érezte magát a pályán, szünet után több lehetősége volt veszélyeztetni a United kapuját.

Tribuna.com: 5,5. Nem vonták be annyira a játékba, mint amennyire szerette volna. A védekezésben néha nem volt a helyén. Volt néhány egészen jó lövése, de a kapus mindig védett.

Squawka.com: 6. Ahogy mindig, most sem kellett győzködni, hogy zárkózzon fel a Liverpool támadásaihoz. Proaktív volt a box-to-box középpályás szerepkörében, ami a sajátja.

Whoscored.com: 7,0.

Dailymail.co.uk: 5. Nagyjából rendben volt ez a meccs Szoboszlaitól, kivéve, hogy többször is túlgondolta a passzait a támadóharmadban.

Onefootball.com: 6.

Ön hogyan értékeli Szoboszlai Dominik Manchester United elleni teljesítményét?

  • 1731
    7
  • 1119
    8
  • 740
    6
  • 467
    10
  • 310
    5
  • 210
    9
  • 173
    1
  • 104
    4
  • 63
    3
  • 39
    2

FA-kupa, negyeddöntő

Manchester United–Liverpool 4–3 (McTominay 10., Antony 87., Rashford 112., A. Diallo 120., illetve Mac Allister 44., Szalah 45+2., Elliott 105.) – hosszabbítás után

Kiállítva: Diallo (122., Manchester United)

Chelsea–Leicester City (II.) 4–2 (Cucurella 13., C. Palmer 45+1., Chukwuemeka 90+2., Madueke 90+8., illetve Disasi 51. – öngól, Mavdidi 62.)

Kiállítva: Doyle (73., Leicester City)

Szombati eredmények:

Wolverhampton–Coventry (II.) 2–3

Manchester City–Newcastle United 2–0

Az elődöntő párosítása

Coventry (II.)–Manchester United

Manchester City–Chelsea

Melyik csapat nyeri meg az FA-kupát?

  • 3116
    Manchester City
  • 686
    Manchester United
  • 279
    Coventry
  • 208
    Chelsea

(Borítókép: John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok