Index Vakbarát Hírportál

Négy pontot levontak a Premier League egyik csapatától

2024. március 18., hétfő 15:08

A jövedelmezőségi és fenntarthatósági szabályok megsértése miatt négy pontot levontak az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Nottingham Forest csapatától, amivel visszacsúszott a kieső zónába a patinás egyesület.

A hivatalos bejelentés, amely ellen a Forest fellebbezést nyújt be, hétfőn várható, írja a The Guardian.

Egy-egy élvonalbeli klub három év alatt legfeljebb 105 millió fontnyi veszteséget (vagyis évenként maximum 35 millió fontot) könyvelhet el. Aki megsérti az előírást, pontlevonsára számíthat.

A Nottingham jelenleg 25 ponttal a Premier League 17. helyén áll, a büntetés után 21 pontja lesz, és visszacsúszik a tabella 18. helyére, és elé ugrik a 22 pontos újonc Luton Town. A 20 csapatos élvonaltól a 18., a 19. és a 20. helyezett búcsúzik a szezon végén.

Február végén a szintén élvonalbeli Everton fellebbezésének helyt adva a Premier League független bizottsága hat pontra mérsékelte a liverpooli klub büntetését, amelyet pénzügyi szabálytalanságok miatt szabtak ki az egyesületre.

Az Evertont még novemberben 17-én marasztalta el a Premier League vezetősége, mivel a klub is elismerte, hogy szabályt szegett, ugyanis a 2021–2022-es szezonban 124,5 millió font volt vesztesége a megengedett 105 millió helyett.

Rovatok