Index Vakbarát Hírportál

Kritikus állapotban fekszik a kórházban a szívrohamon átesett sportvezető

2024. március 18., hétfő 11:24

Kritikus, de stabil Joe Barone állapota, közölte az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina a közösségimédia-felületein. A firenzei klub igazgatója vasárnap került kórházba, miután szívrohamot kapott az Atalanta–Fiorentina-mérkőzés kezdete előtt.

Joe Barone jelenleg a milánói San Raffaele Kórház intenzív osztályán fekszik. Zangrillo professzor szerint most a szívműködés támogatása és fenntartása a legfontosabb, ezért a legfejlettebb terápiákkal kezelik a sportigazgatót az egészségügyi intézményben.

Joe Barone felesége, Camilla úgy döntött, hogy a kórházban marad a férje mellett. Barone gyermekei azonnal repülőre ültek az Egyesült Államokban, miután megtudták, mi történt az édesapjukkal, ők hétfő reggel szálltak le a milánói repülőtéren, írja a Sky Sport olasz kiadása.

A Fiorentina futballistái, illetve az edzői stáb tagjai szintén bementek a kórházba, hogy ott legyenek a sportigazgató közelében, és támogassák Barone feleségét. A csapatkapitány Cristiano Biraghi mellett Nikola Milenkovics, Pietro Terracciano, Rolando Mandragora és Andrea Belotti is felkereste a kórházat.

„Megrázott a hír, kívánom a Fiorentina sportigazgatójának, hogy vészelje át ezt a nehéz pillanatot. Mielőbbi felépülést kívánok Joe Baronénak” – nyilatkozta az olasz labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina az ANSA olasz hírügynökségnek.

„Sok erőt és kitartást kívánok Joe Baronénak. Remélem, hogy a lehető leggyorsabban visszatér közénk” – mondta az AC Milan vezetőedzője, Stefano Pioli.

„Szeretnénk minden szeretetünket kifejezni Joe Baronénak, a családjának és a Fiorentinának” – reagált a hírre Giuseppe Marotta, az Inter vezérigazgatója.

A négygyermekes Barone 1966. március 20-án született Olaszországban, majd 8 éves korában a családja kiköltözött az Egyesült Államokba. 2019 novemberében nevezték ki a Fiorentina sportigazgatójának.

Rovatok