Index Vakbarát Hírportál

Vancsa Zalán érettebben tért vissza a válogatottba, és folytatná belgiumi remeklését

2024. március 18., hétfő 17:39

Március 22-én, pénteken felkészülési mérkőzést játszik Törökországgal a nyári, németországi Európa-bajnokság előtt álló magyar labdarúgó-válogatott. A hétfői edzés előtt tartott úgynevezett doorstep-sajtótájékoztatón a kerettagok közül Vancsa Zalán és Bolla Bendegúz válaszolt az újságírók kérdéseire.

Március 22-én és 26-án hazai pályán, a Puskás Arénában vív előkészületi mérkőzéseket a magyar labdarúgó-válogatott szűk három hónappal a németországi Európa-bajnokság előtt. Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosai hétfőtől gyülekeznek a telki edzőközpontban.

A hétfői doorstep-sajtótájékoztatón a 14-szeres válogatott Bolla Bendegúz és Vancsa Zalán várta az újságírók kérdéseit. Előbbi a svájci bajnokságban, a Servette csapatában szerepel mint a Wolverhampton kölcsönadott szárnyvédője, míg utóbbi a belga másodosztályú Lommel támadója, és eddig egyszer lépett pályára a felnőtt nemzeti együttesben. 

Bolla Bendegúz az utóbbi időben meglehetősen gólerős a Servette-ben. A 24 éves játékostól mindenek előtt azután érdeklődtünk, hogy ezt minek tulajdonítja. A lendületes szélső szerint jót tett neki, hogy az utóbbi időben egyre többet játszik előretoltan, jobb vagy akár a bal oldalon, tehát közelebb került az ellenfelek kapujához. 

Szeretném megtartani a jó formámat, és jó lenne most már a válogatottban is gólt szerezni – mondta.

Azon nem töprengett, vajon segíti-e a csapatba kerülését az a körülmény, hogy több poszton bevethető, de annyiban feltétlenül előrelépne, hogy míg legutóbb csak az Eb-keretben volt, most viszont pályára is szeretne lépni Németországban. Ehhez persze első körben be kell kerülnie majd a 23-as Eb-keretbe. Úgy érzi, ehhez jó úton halad.

Vancsa Zalán másfél év után kerettag újból, és ennek nagyon örül, remek hangulatban érkezett Telkibe. Megítélése szerint megdolgozott ezért, és úgy érzi, a Lommel csapatában jó idényt fut, amit az is alátámaszt, hogy a belga másodosztályban listavezető a gól + gólpassz listán, vagyis az úgynevezett kanadai táblázaton: tíz gól és öt assziszt áll a neve mellett. 

Sokkal érettebb lettem ebben a másfél évben, sok felnőttmeccs van a lábamban, és a válogatottunk taktikáját, játékstílusát is jól ismerem. Amikor először játszhattam a válogatottban, még nem voltam 18 éves, ma meg már majdnem húsz vagyok – hangsúlyozta.

Ismét Bolla Bendegúz következett, aki ugyanazt mondta, amit Marco Rossi is mondott volna: nincs barátságos mérkőzés, minden válogatott erőpróbának súlya és jelentősége van.

Különben is, ezek az összecsapások főpróbák az Európa-bajnokság előtt. Igyekezni fogunk a saját játékunkra koncentrálni. Két győzelem a cél a törökök és a koszovóiak ellen.

Vancsa Zalán újból aláhúzta, hogy jó formában érzi magát. Az Index kérdésére, hogy mához egy évre hol képzelné el magát, azt felelte: mindenképpen az első osztályban. Vagy úgy, hogy feljutnak a Lommellel a belga élvonalba, vagy más első osztályú együttesben. Majd szerényen hozzátette:

Úgy gondolom, van még hová fejlődnöm.

Az is szóba került, mindkét labdarúgó örül annak, hogy erős válogatottak ellen méretik meg magukat, mert csak ennek van értelme az Eb előtt. Bár eddig is topcsapatokkal mérkőztek, úgyhogy ilyen szempontból ebben nem lesz semmi újdonság.

Befejezésül ismét az Index tett fel egy kérdést, méghozzá Bollának. Nevezetesen azt, hogy milyen a svájci bajnokság színvonala, összehasonlítva a magyar NB I-gyel? A kérdés amiatt is aktuális, hogy az Európa-bajnokságon az alpesi ország válogatottja az egyik csoportellenfelünk.

A svájci bajnokság alapvetően erősebb a magyar NB I-nél, de ennek nincs különösebb jelentősége, mert legfeljebb három-négy olyan játékos van a válogatottban, akik otthon futballoznak. A többiek mind légiósok – fogalmazott Bolla Bendegúz

A magyar válogatott kerete:

A válogatott felkészülési mérkőzései:

Az Európa-bajnoki A csoport programja:

1. forduló:

2. forduló:

3. forduló:

Ön szerint hogyan teljesít a magyar válogatott az A csoportban?

 • 23749
  Nem nyeri meg a csoportot, de magabiztosan továbbjut a második helyen!
 • 12314
  Nem végez az első két csapat között, de harmadik helyen továbbjut!
 • 7910
  Bravúros teljesítménnyel csoportelsőként végez!
 • 3947
  Harmadikként végez, és nem jut tovább a nyolcaddöntőbe!
 • 3053
  Csoportutolsóként esik ki a tornáról!

Európa-bajnoki felvezetősorozatunk korábbi része:

Válogatottfigyelő

Remek hírek Marco Rossinak, szenzációs fordulat a legnagyobb szükségben (január)

Marco Rossi örülhet, kulcsembere ismét szárnyal a pályán, összeállhat a csodatengely (február)

Rovatok