Index Vakbarát Hírportál

Elhunyt Joe Barone, a Fiorentina sportigazgatója

2024. március 19., kedd 16:02

57 éves korában meghalt az ACF Fiorentina sportigazgatója, Joe Barone – adta hírül a firenzei klub hivatalos honlapja. A sportvezető hétvégén lett rosszul, kritikus állapotban szállították kórházba, ahol a két napja tartó küzdelem ellenére sem sikerült megmenteni az életét.

Az olasz–amerikai sportvezető 2019 óta volt a Fiorentina sportigazgatója. Az ugyancsak olasz–amerikai üzletember, Rocco Commisso bizalmi embereként érkezett a violák élére. Olyan igazolások fűződtek a nevéhez, mint a Bayerntől távozott Frank Ribéry, az azóta már a Manchester Unitedban futballozó Szofjan Amrabat, Nicolás González vagy épp Andrea Belotti megszerzése. 

Barone Szicíliában született, ám Brooklynban nőtt fel. Szerdán ünnepelte volna az 58. születésnapját. Négy gyermeke közül az egyik fia ugyancsak a futball szenvedélyes szerelmese, jelenleg az Ascoli játékosa. Korábban a 2010-ben újjáalapított New York Cosmos klubvezetője is volt. 

Nagyra becsült barát volt, aki szívét-lelkét adta ezekért a színekért. Mindig erős és derűs maradt, a legnehezebb pillanatokban is. Az egész viola-világ szívből jövő részvétét fejezi ki feleségének, gyermekeinek és az egész Barone családnak ebben a mérhetetlenül szomorú időszakban

– búcsúzik a Fiorentina a sportigazgatótól.

A sportvezető az Atalanta–Fiorentina-bajnoki előtt lett rosszul a hotelben. Azonnal Milánóba szállították, ahol a San Raffaele Kórház intenzív osztályán kezelték. A mérkőzést pedig elhalasztották. 

(Borítókép: Joe Barone. Fotó: Marco Canoniero / Getty Images Hungary)

Rovatok