Index Vakbarát Hírportál

A Bild szerint magyar edző is esélyes a Freiburg kispadjára

2024. március 19., kedd 11:42

Ugyan nem ő a legnagyobb favorit, a német Bild információi szerint Lőw Zsolt neve is szerepelt a Freiburg edzőjelöltjeinek listáján.

Mint beszámoltunk róla, 29 év után elhagyja a Freiburgot a csapat jelenlegi vezetőedzője, Christian Streich. A szakvezető 2007-től pályaedző, 2012-től szakvezető volt az első csapat mellett. A Bild hétfő délután közölte az együttes lehetséges edzőjelöltjeinek listáját, a nevek között a Bayern Münchennél jelenleg Thomas Tuchel munkáját segítő Lőw Zsolttal. 

A lap úgy tudja, a legfőbb kiszemelt Streich helyére Julian Schuster, a csapat korábbi futballistája lehet, aki jelenleg a klub utánpótlásában dolgozik. Amennyiben a 2018-ban visszavonult játékossal nem sikerül megállapodni, úgy a tartalék együttest irányító Thomas Stamm, a legutóbb az Union Berlinnél dolgozó Urs Fischer vagy Lőw Zsolt lehet a befutó – utóbbi három szakemberrel már érdeklődés szintjén fel is vették a kapcsolatot a csapat vezetői. 

A Bild megjegyzi, a St. Paulival a másodosztály élén álló Fabian Hürzeler és a Paderbornt irányító Lukas Kwasniok neve is elhangzott a lehetséges Streich-utódok között. 

Az már korábban eldőlt, hogy Lőw nyáron – Thomas Tuchel vezetőedzővel karöltve – távozik a Bayerntől. 

Rovatok