Index Vakbarát Hírportál

Legyőzte a rákot, és ismét válogatottmeghívót kapott az osztrák labdarúgó

2024. március 20., szerda 10:13

Stefan Lainer kevesebb mint egy évvel azt követően, hogy nyirokcsomórákot diagnosztizáltak nála, ismét meghívót kapott az osztrák labdarúgó-válogatott keretébe.

A német élvonalbeli Borussia Mönchengladbach labdarúgója sikeresen legyőzte a betegséget, januárban pedig visszatért klubcsapatához. Most újra pályára léphet a nemzeti csapatban, mivel meghívót kapott a Szlovénia és Törökország elleni felkészülési mérkőzésekre. Lainer legutóbb 2022 szeptemberében szerepelt az osztrák válogatottban. 

Ezeket a pillanatokat – például amikor újra látod a válogatottbeli kollégáidat – teljesen másképp értékeled. Egy álom és megtiszteltetés újra itt lenni. Bele akarom tenni a szívemet a munkába, szét akarok szakadni Ausztriáért

– mondta Lainer, majd visszaemlékezett a kezdetekre. „Az első néhány nap nehéz volt. Nem tudtam rögtön azt mondani magamnak, hogy na, hat hónap múlva újra egészséges leszek! Néhány nap eltelt, az orvossal konzultáltam az első vizsgálatok után. Elmagyarázta nekem, mi hogyan lesz. Ezután már nem voltak kétségeim.”

Az osztrák válogatott szövetségi kapitánya, Ralf Ragnick is játékosát méltatta, és kiemelte, figyelemre méltónak tartotta azt, ahogyan Lainer mentálisan és pszichésen kezelte a helyzetet. 

Rovatok