Index Vakbarát Hírportál

A portugál válogatott Cristiano Ronaldo nélkül tartott gólfesztivált a svédek ellen

2024. március 22., péntek 10:03

A portugál lanbdarúgó-válogatott – Cristiano Ronaldo nélkül – fölényes győzelmet aratott Svédország ellen felkészülési mérkőzésén. Az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatott egy góllal győzte le Venezuelát.

Azon túl, hogy csütörtökön este pótselejtezős mérkőzéseket rendeztek, az Európa-bajnokságra készülés jegyében több válogatott felkészülési találkozón lépett pályára. Portugália annak ellenére, hogy keretének ezúttal nem volt tagja Cristiano Ronaldo, probléma nélkül győzte le Svédországot. 

A gólok sorát Rafael Leao nyitotta a 24. percben, majd a félidőig még Nunes és Bruno Fernandes is betalált. A hazaiak részéről a második játékrészben Bruma és Goncalo Ramos volt eredményes, míg a másik oldalon Gyökeres és Nilsson kozmetikázott az eredményen, de összességében így is könnyed hazai siker született, a vége 5–2. 

A többi felkészülési mérkőzésen az Európa-bajnok Olaszország Floridában csapott össze Venezuelával. Az olaszok Matteo Reteguinak köszönhetően arattak győzelmet, a Genoa támadója kétszer is betalált, így öt válogatottbeli mérkőzésén már a negyedik góljánál jár. A dél-amerikai csapat csak egyszer tudott válaszolni, így vereséget szenvedett. 

Oroszország kiütéses, 4–0-s sikert aratott Szerbia ellen, Málta pedig négygólos mérkőzésen végzett döntetlenre Szlovénia ellen. Ami pedig a korosztályos mérkőzéseket illeti, az U21-es magyar válogatott hazai pályán 2–0-ra legyőzte Moldovát – szintén felkészülési mérkőzésen. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Rovatok