Index Vakbarát Hírportál

Meglepő döntést hoztak a németek, 70 éves kapcsolatnak vetnek véget

2024. március 22., péntek 11:17

Meglepő döntést hozott a német labdarúgó-válogatott, amely bejelentette, hogy 2027-től a Nike lesz a nemzeti csapat hivatalos sportruházati beszállítója. A német válogatott mintegy 70 éves partnerségének vet véget az Adidasszal.

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) csütörtökön este váratlan bejelentést tett, amelyben röviden tudatta, hogy 2027-től nem az Adidas lesz a férfiválogatott sportruházati partnere, hanem az amerikai óriáscég, a Nike. 

Az új szerződés 2034-ig szól, és véget vet a német válogatott Adiasszal fennálló, 70 éves múltra visszatekintő, rendíthetetlennek tűnő kapcsolatának. 

Az Adidas rövid közleményt adott ki az ügyben, amelyből úgy tűnik, hogy a sportszergyártó cég is meglepődött a német szövetség döntésén. 

A DFB ma tájékoztatott minket, hogy a szövetségnek 2027-től új sportruházati beszállítója lesz 

– írták. Érdekesség, hogy a német csapatok mind a négy férfi világbajnoki címüket, három Európa-bajnoki trófeájukat, valamint a női válogatott két vb- és nyolc Európa-bajnoki címét Adidas felszerelésben nyerték. 

A helyzet külön pikantériája, hogy a nyári, németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a német válogatott bázisa éppen az Adidas egyik központjában lesz, a Nürnberg melletti Herzogenaurachban.

A német szövetség váratlan döntése előtt a szurkolók is értetlenül állnak, csalódottságuknak adtak hangot a közösségi média felületein. 

Rovatok