Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo álla is leesett, olyan változáson ment át világbajnok excsapattársa

2024. március 23., szombat 15:48

Mesüt Özil tavaly márciusban jelentette be, hogy felhagy a profi labdarúgással. Azóta felcsapott amatőr testépítőnek, aminek nyomán elképesztő átalakuláson ment át, magára pakolt jó pár kiló izmot. Az edzőteremben készült felvételeket látva még Cristiano Ronaldo is elcsodálkozott, aki aztán üzent is a korábbi csapattársának, akitől a Real Madridban jó pár gólpasszt kapott.

Özil nem a kivételes fizikai adottságairól volt híres a pályán, hanem a remek átadásairól, fénykorában az egyik legjobb karmesternek számított a világon. Most viszont úgy döntött, kigyúrja magát, meg is villantotta vastag bicepszét.

Az egykori támadó középpályás úgy tűnik, hogy Fernando Torres nyomdokaiba lépett, aki szintén kigyúrta magát, miután szögre akasztotta a stoplist.

Özil átalakulásának híre Cristiano Ronaldóhoz is eljutott, aki nem ment el szó nélkül a fent látható videó mellett, a következő mondatot hagyta ott a kommentszekcióban (egy kacsintós emoji társaságában):

Tesó, ez nem semmi!

Özil 2014-ben világbajnoki címhez segítette hazáját, a 2010-es vb-n és a 2012-es Európa-bajnokságon pedig bronzérmet nyert a nationalelffel.

A gelsenkircheni születésű játékos a helyi Schalkében lett profi futballista, 2008-ban 5 millió euróért váltott a Werder mezére, a brémaiaknál töltött három éve alatt Német Kupát nyert, és döntőzött az UEFA-kupában.

2010-ben csapott le rá a Real Madrid, ő pedig 105 tétmérkőzésen 54 gólpasszal (valamint 19 góllal) törlesztette 18 millió eurós árát.

A királyi gárdával megnyert bajnoki cím, Király-kupa és Szuperkupa után az Arsenal 47 milliót áldozott 2013-ban az átigazolására, az „ágyúsokkal” négy FA-kupát és két Szuperkupát is a magasba emelhetett – az Európa-ligában viszont ezúttal is „csak” a döntő jött össze neki.

A pályafutása a 2019–2020-as idényben kezdett hanyatlani, majd a Fenerbahcéhoz igazolt, ahonnan tavaly az Istanbul Basaksehirhez írt alá.

A 34 ÉVES FUTBALLISTA FELNŐTT KLUBKARRIERJE SORÁN 222 GÓLPASSZT OSZTOTT KI, GENERÁCIÓJA EGYIK LEGJOBB ELŐKÉSZÍTŐJÉNEK SZÁMÍTOTT.

Rovatok