Index Vakbarát Hírportál

Hidegrázós pillanat, megható fogadtatás közepette ült le a Liverpool kispadjára a halálos betegséggel küzdő edzőlegenda

2024. március 23., szombat 16:35

Március 23-án teljesült Sven-Göran Eriksson nagy álma, a halálos betegséggel küzdő svéd szakember egy napra leülhetett a Liverpool kispadjára az Anfielden.

Mint arról korábban beszámoltunk, Sven-Göran Erikssonnál, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányánál végstádiumú hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak. A svéd szakember arról beszélt, hogy legjobb esetben egy éve van még.

Eriksson nemrég azt is bevallotta, hogy világéletében a Liverpoolnak szurkolt, és nagy vágya volt, hogy a Mersey-parti gárda menedzsere lehessen. A Liverpool jelenlegi menedzsere, Jürgen Klopp ezt meghallva azonnal megüzente neki, hogy március 23-án átveheti a helyét, amikor a Liverpool legendái az Ajax-öregfiúkat fogadják az Anfielden. Eriksson örömmel fogadta el az ajánlatot.

Ma pedig olyan fogadtatásban részesült a Liverpool szurkolói által, ami nagyon kevés embernek adatik meg a világ egyik legjobb hangulatú stadionjában.

A Liverpool Legends csapatában egyébként olyan játékosok jutottak szóhoz a kezdőben, mint

Eriksson 2001 januárjától 2006 júniusáig volt az angol válogatott menedzsere, és a 2002-es, majd a 2006-os világbajnokságon is a legjobb nyolc között búcsúzott, előbb a későbbi aranyérmes Brazília, majd Portugália ütötte ki az angolokat. A 2004-es Európa-bajnokságon is a legjobb nyolc között maradt alul, méghozzá tizenegyesekkel a házigazda portugálokkal szemben.

Rovatok