Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros futballistáját meglepte, hogy Marco Rossi nem hívta be a válogatottba

2024. március 25., hétfő 13:13

Botka Endre, a Ferencváros védője azt mondta, mindent elkövet azért, hogy visszakerüljön a labdarúgó-válogatottba, és a célja, hogy ott lehessen a nyári Európa-bajnokságon – írja az MTI.

Marco Rossi szövetségi kapitány a törökök és a koszovóiak elleni felkészülési mérkőzésre nem válogatta be a játékost, aki az elmúlt években 25-ször lépett pályára a nemzeti együttesben, s egy gólt szerzett.

Nagyon elgondolkodtatott, hogy ezúttal nem kaptam meghívót a válogatott keretébe. Nem számítottam rá, hogy így lesz, de sajnos ezt a döntést el kellett fogadnom

nyilatkozott klubja honlapján a 29 éves Botka, aki 2021-ben ott volt az Eb-n.

„Mindent bele fogok adni, hogy visszaverekedjem magam a nemzeti csapatba. Igyekszem minden téren fejlődni, jobb állapotba kerülni, hogy esélyem legyen újra bekerülni a válogatottba. Ott akarok lenni az Eb-n! Minden erőmmel küzdeni fogok ezért. A pályafutásom során korábban többször kerültem már nehéz helyzetbe, amikor bizonyítanom kellett, hogy elég jó vagyok. Most is ez a helyzet, igyekszem visszanyerni Marco Rossi bizalmát.”

A szakvezető a legutóbbi kerethirdetéskor úgy fogalmazott: egy ilyen tornán, mint az Eb, kell a nemzetközi tapasztalat, „így például Botka Endre, vagy Fiola Attila esetében az, hogy most nincsenek itt, nem jelenti azt, hogy júniusban sem lesznek”.

A magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal szerepel majd azonos csoportban a június 14-én kezdődő kontinensviadalon.

Rovatok