Index Vakbarát Hírportál

Kifizették az egymillió eurós óvadékot, szabadlábon a szexuális erőszak miatt elítélt sztár

2024. március 25., hétfő 13:42

Közel 14 hónap után kiengedik a börtönből Dani Alves korábbi labdarúgót, akit szexuális erőszak miatt négy és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek. A Katalán Legfőbb Bíróság hétfőn megerősítette, hogy kifizették az egymillió eurós óvadékot.

Mint ismert, a Barcelona korábbi labdarúgóját szexuális erőszak miatt elítélték, mivel 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy 23 éves nőt. Dani Alves előbb azt állította, hogy nem ismeri a hölgyet, majd később bevallotta, hogy tényleg volt közöttük szexuális kapcsolat, amely az illető beleegyezésével történt. Ennek ellenére a bíróság négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a sztárjátékost. 

A barcelonai bíróság március 20-án járult hozzá ahhoz, hogy Dani Alvest ideiglenesen szabadlábra helyezzék, de az ehhez szükséges óvadékot, mintegy egymillió eurót csak hétfőre sikerült összegyűjteni. 

Mivel a brazil sportolónak minden vagyonát lefoglalták, befagyasztották, így önerőből nem tudta volna kifizetni a közel 400 millió forintos óvadékot. 

A hírek szerint Dani Alves családja a sportoló korábbi csapattársa, Neymar édesapjától kért segítséget, de tőle csak 150 ezer eurót kapott, így napokba telt, amíg összegyűlt az összeg. Dani Alves tehát közel 14 hónap után újra elhagyhatja a börtönt, de csak feltételesen helyezték szabadlábra, mivel nem léphet kapcsolatba áldozatával, és távoltartási végzést is kiadtak ellene. 

Fontos megjegyezni, a brazil labdarúgó korábban kérvényezte, hogy szabadlábon védekezhessen, de fennállt a szökés veszélye, ugyanis ha hazatért volna Brazíliába, akkor a helyi állam nem adta volna ki őt a spanyoloknak, mivel a két ország között nincs megállapodás. Emiatt Dani Alves brazil és spanyol útleveleit is elvették. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok