Index Vakbarát Hírportál

Magabiztos győzelmet aratott a Szélesi Zoltán vezette U21-es válogatott

2024. március 26., kedd 19:12

A helyzeteit jól kihasználó U21-es magyar labdarúgó-válogatott 3–0-ra győzött a kazahok elleni Európa-bajnoki selejtezőn Almatiban.

Az első fél órában a kazahok támadtak többet, mégis a magyarok szereztek vezetést, az ellenfél tizenhatosánál Kosznovszky Márk kapott pontos passzt a 33. percben, és 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

A második játékrész elején Kerezsi Zalán növelte az előnyt, szép egyéni akcióját pontos távoli lövéssel lezárva.

A végeredményt Bényei Ágoston állította be, aki a ráadásban közelről passzolt a hálóba, miután egy beadást követően a kapus éppen eléje ütötte ki a labdát.

„Próbálták a srácok azt a játékot játszani, amit elképzeltem és kértem tőlük. Az első félidő azért egy picit döcögött, és az egygólos vezetés ellenére a szünetben odacsaptam az asztalra” – mondta az M1 aktuális csatornának Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Nem azt hallották tőlem, hogy ez mennyire jó, mennyire szép és hogyan folytassuk, hanem igenis ébresztőt kellett fújni. A hozzáállást, a mentalistást, a futást és a párharcokat is rendbe kellett tenni, az újabb gól pedig kisebb megnyugvást adott

– tette hozzá.

A hónap elején kinevezett szövetségi edző hozzátette: a kazahok azt a játékot mutatták, amire számítottak, ehhez kellett alkalmazkodniuk. Azt is elárulta, hogy az első találatot szerző Kosznovszky még az első félidőben ráesett a vállára, majd a fordulás után ütközött a kazahok egyik játékosával, ezért kellett őt a hajrában lecserélni, és kivizsgálás vár rá.

A kazahokat itthon – még az első fordulóban, szeptember 7-én – 2–0-ra verte a magyar U21-es válogatott, amely három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a B csoportban a negyedik helyen áll a spanyolok, a skótok és a belgák mögött, illetve a kazahok és a máltaiak előtt.

Az ősszel további három mérkőzése lesz az együttesnek. A kilenc csoportgyőztes Eb-résztvevővé válik, a csoportmásodikok közül a legjobb három szintén, további hat pedig a rájátszásban küzdhet a fennmaradó három helyért. A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája Szlovákia, amelynek válogatottja automatikus résztvevő, írja az MTI.

Labdarúgás

U21-es Eb-selejtező, 7. forduló:

Rovatok