Index Vakbarát Hírportál

Még a jelenlegi eltiltása sem járt le, ismét bajban lehet Tonali

2024. március 29., péntek 08:29

Az angol szövetség (FA) csütörtökön illegális sportfogadás miatt vizsgálatot indított Sandro Tonali, a Newcastle United labdarúgója ellen – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

A hasonló okból kiszabott eltiltását töltő olasz válogatott középpályás így még nagyobb bajba kerülhet, ugyanis a gyanú szerint tavaly augusztus 12-e és október 12-e között ötvenszer fogadott mérkőzésekre a szigetországban.

A 23 éves futballista júliusban 60 millió fontért igazolt az AC Milantól a Szarkákhoz, akiknél mindössze 12-szer tudott pályára lépni, mivel az olasz szövetség október 12-én hazaküldte a válogatott edzőtáborából, majd tíz hónapra eltiltotta, mert a Milannál töltött ideje alatt saját csapatára is kötött fogadásokat.
    

Tonalinak jövő péntekig kell válaszolnia az FA vádjaira. Klubja tudomásul vette az eljárás elindítását és továbbra is támogatásáról biztosította a labdarúgóját, aki teljes mértékben együttműködik a vizsgálat lefolytatásában.

A Newcastle United tavaly Bajnokok Ligája-indulást érő helyen zárt a Premier League-ben, ebben a szezonban viszont szinte biztosan lemaradt a nemzetközi kupaszereplésről, mivel csupán tizedik helyen áll az angol élvonalban – jegyezte meg az MTI.

Rovatok