Index Vakbarát Hírportál

A spanyol klasszis egyelőre nem akar Szoboszlaiék edzője lenni

2024. március 29., péntek 11:30

Történelmi idényt fut a Bayer Leverkusennel Xabi Alonso. A spanyol–baszk szakember irányításával története első bajnoki címét nyerheti a német élvonalban szereplő együttes, egyúttal megszakítva a Bayern München évtizedes aranysorozatát. Nem csoda, hogy a Real Madrid és a Liverpool korábbi klasszisa után kapva kapnának európai élcsapatai is. Ám a jelek szerint hoppon maradnak…

A The Athletic beszámolója szerint Münchenben és Liverpoolban is kezdhetnek B terven gondolkodni, a nyártól csapatuk kispadjára kiszemelt Xabi Alonso ugyanis nem kívánja elhagyni a Leverkusent. David Ornstein és James Pearce úgy fogalmaz: valószínűtlen, hogy nyáron távozna jelenlegi együttese éléről.

Alonsót rögvest a liverpooli kispad fő favoritjának kiáltották ki, amint Jürgen Klopp, a – Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató – csapat menedzsere év elején bejelentette, a mostani lesz az utolsó szezonja az angoloknál, nyártól határozatlan ideig szüneteltetni kívánja edzői pályafutását.

Nem sokkal később kiderült, a játékosként világ- és Európa-bajnok szakembert másik volt klubja, a Bayern München is kiszemelte a kispadjára. Utóbbi együttes februárban jelentette be, hogy Thomas Tuchel szerződését az idény végén felbontják. Nyártól új vezetőedzővel kívánják folytatni a szakmai munkát.

Sajtóhírek szerint a liverpooliak figyelme most a Sportingot irányító, szakértők szerint habitusában Klopphoz nagyon közel álló Rúben Amorim irányába terelődhet. De ott van a jelöltek között a Brightonnal végzett munkája által Nagy-Britanniában óriási elismerést kivívó Roberto de Zerbi is.

Érdekesség, hogy az olasz szakembert a Bayern kiszemeltjei között is emlegették az elmúlt hetekben. Utóbbi csapatnál a bajorokat korábban már történelmi tripláig (bajnoki, Német Kupa- és Bajnokok Ligája-győzelemig) vezető Hans-Dieter Flick, José Mourinho, Antonio Conte, újabban pedig a Manchesterben két éve csúnyán megbukó, előtte viszont Lipcsében sportigazgatóként és vezetőedzőként is bizonyító Ralf Rangnick nevét emlegetik még esélyesként.

Rovatok