Index Vakbarát Hírportál

Húsvéti feltámadás: a 88. percben még égett, mégis győzött a német éllovas

2024. március 30., szombat 17:33

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójában a Bayer Leverkusen elképesztő végjátékban verte meg 2–1-re a 88. percben még vezető Hoffenheimet, így újabb lépést tett az aranyérem megszerzése felé.

Túlzás nélkül állítható, hogy a Bayer Leverkusen az idény legkellemesebb meglepetése, a Xabi Alonso kinevezésekor még kieső helyen álló gárda remekül zárta az előző kiírást, a mostaniban pedig 38 tétmeccsen 33 győzelem és öt döntetlen volt a mérlege, 109 lőtt és 30 kapott gól mellett.

Nem véletlen, hogy a spanyol szakembert korábbi csapataival, a nyáron egyaránt edzőt váltó Liverpoollal és Bayern Münchennel is szóba hozták, hogy nagy meglepetésre pénteken arról döntsön, hogy marad Leverkusenben. 

Ehhez képest az első félidőben a 21 éves Maximilian Beier góljával a Hoffenheim szerzett vezetést a listavezető otthonában (0–1)!

Azt nem lehet állítani, hogy ez megtörte volna a házigazdát, de hiába jöttek futószalagon a helyzetek (több mint 30 lövés!), mind kimaradtak, amikor már a kapusnak sem volt esélye, akkor a léc segített.

De a leverkuseniek ebben az idényben egyszerűen legyőzhetetlennek látszanak, a 88. percben csak összejött az egyenlítés, Robert Andrich kissé eltört lövésével (1–1).

Ha pedig egy üzlet beindul... A 91. percben Patrik Schick a leshatárról betalálva megfordította a meccset az éllovasnak (2–1).

Ha pedig csak a számokat nézzük, 36–6 a lövések, 4,08–0,63 a várható gólok száma, akkor teljesen megérdemelten is.

Sikerével a Leverkusen 13 ponttal előzi meg a Dortmund elleni rangadó előtt álló Bayern Münchent.

Az Union Berlin az eltiltott Schäfer András nélkül 0–0-ra végzett Frankfurtban, ahogyan a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig is gól nélküli döntetlent játszott a Mainzcal.

A Freiburg a sérült Sallai Roland nélkül nyert 3–0-ra Mönchengladbachban, az utolsó negyedórára pályára lépett a régóta mellőzött Szalai Attila is.

(Borítókép: Patrik Schick, a Bayer Leverkusen csapata második gólját ünnepli a Bayer 04 Leverkusen és a TSG Hoffenheim Bundesliga-mérkőzésen a BayArenában, Leverkusenben, Németországban 2024. március 30-án. Fotó: Lars Baron / Getty Images Hungary)

Rovatok