Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München milliárdokat kénytelen fizetni kirúgott vezetőedzőjének

2024. április 2., kedd 15:40

A német labdarúgó élvonalban (Bundesliga) címvédő Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel és stábja – amelynek tagja Lőw Zsolt – az idény végén távozik a klubtól. A szakember szerződését felbontották, mivel eredménytelenül szerepel a csapat, de ennek a döntésnek komoly anyagi vonzata is van.

Azt már korábban bejelentette a német rekordbajnok Bayern München, hogy az idény végén stábjával együtt távozik a kispadról Thomas Tuchel vezetőedző, aki egy szezon után elhagyja a klubot. A német szakembernek ugyan még élő szerződése van a klubnál, amely nem nyáron járna le, de az eredménytelenség miatt a Bayern vezetősége felbontotta a kontraktust. Mint ismert, a bajorok a bajnokságban 12 év után szinte biztosan nem lesznek bajnokok, a kupából a harmadosztályú Saarbrücken ellen estek ki, a Bajnokok Ligájában viszont még versenyben vannak.

A sikertelenség miatt az öltözőben is egyre feszültebb lett a hangulat, Tuchelnek több játékosával akadt már összetűzése, konfliktusa, így a német szakember távozása elkerülhetetlenné vált. A szakításnak viszont komoly anyagi vonzata is van. 

A Bild információi szerint 

Thomas Tuchelnek mintegy 10 millió eurót fizet „fájdalomdíjként” a klub, amely forintban átszámolva közel négymilliárdos végkielégítést jelent közös megegyezés keretében. 

A klubnál az utóbbi időkben egyre gyakoribbak a „drága szakítások”, mivel korábban Julian Nagelsmann kirúgása is rendkívül költséges volt, mielőtt a szakember a német válogatott szövetségi kapitánya lett. 

Rovatok