Index Vakbarát Hírportál

Két fejes gól jelentette a harmadligás német csapat kupacsodájának végét

2024. április 2., kedd 22:39

A labdarúgó-Német Kupa elődöntőjében a másodosztályú Kaiserslautern idegenben 2–0-ra legyőzte az „óriásölő” harmadligás Saarbrückent. A másik elődöntőben a Leverkusen a Düsseldorfot fogadja.

Igazi tündérmese volt a harmadosztályú bajnokságban szereplő Saarbrücken menetelése a Német Kupában, mivel a korábban szinte teljesen ismeretlen csapat még tavaly novemberben a Bayern Münchent ejtette ki a kupasorozatból, majd a következő körben a szintén két osztállyal feljebb jegyzett Frankfurtot. És ennyi még nem volt elég, a Saarbrücken folytatta menetelését, a negyeddöntőben harmadik élvonalbeli riválisát, a Mönchengladbachot is „elintézte”, és bejutott az elődöntőbe. 

A legjobb négy között a másodosztályú Kaiserslautern volt a német csapat ellenfele, amely a negyeddöntőben Dárdai Pál együttesét, a Hertha Berlint búcsúztatta. 

A Saarbrücken és Kaiserslautern minden téren rendhagyó Német Kupa-elődöntője az első félidőben különösebb izgalmakat nem hozott, olyannyira, hogy a vendég Kaiserslautern még kapura tartó lövéssel sem próbálkozott az első 45 percben. A hazaiak ennél aktívabbak voltak, háromszor is eltalálták a vendégek kapuját, de gól egyik lövésből sem született. 

A második félidőben viszont hamar kapitulált a harmadligás együttes védelme, Toure beadásából Marlon Ritter briliáns fejest küldött laposan a kapu jobb oldalába, megszerezve csapatának a vezetést. A folytatásban a Kaiserslautern magabiztosan őrizte előnyét, a Saarbrücken pedig különösebb veszélyt nem jelentett riválisa kapujára – nem jegyezhettünk fel részükről kapura tartó próbálkozást. 

Sőt, a 75. percben minden lényegi kérdés eldőlt, újra egy beadás okozta a hazaiak vesztét: az előbb gólpasszt jegyző Almamy Toure a szabadrúgást követően ugrott a legmagasabbra, és védői szorításában védhetetlenül fejelt a bal alsó sarokba.

A rendes játékidőben több gól nem született, és ugyan a Saarbrückennek volt helyzete a szépítésre, kimaradt a lehetőség, így összességében a Kaiserslautern sima győzelemmel jutott be a Német Kupa döntőjébe. A harmadligás csapat kupacsodája pedig véget ért. 

A Kaiserslautern története harmadik kupadöntőjére készülhet. 

A másik elődöntőben az élvonalban első helyezett Leverkusen a másodosztályban szereplő Düsseldorfot fogadja. 

NÉMET KUPA, ELŐDÖNTŐ

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok