Index Vakbarát Hírportál

A Kisvárda elherdálta kétgólos előnyét, de végül bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe

2024. április 2., kedd 21:59

A labdarúgó-Magyar Kupa negyeddöntőjében a Kisvárda 3–2-re legyőzte az MTK Budapestet és bejutott a legjobb négy közé. A győztes gólt a 90. percben Aleksandar Jovicic szerezte.

Annak ellenére, hogy az élvonalbeli bajnokságban a Kisvárda utolsó előtti helyen áll, 12 pontos hátránnyal a még bennmaradást érő pozíciótól – tehát szinte biztos kieső –, a Magyar Kupában egészen a negyeddöntőig jutott azok után, hogy a legjobb 16 között kiejtette a Tiszakécskét. Az elődöntőbe jutásért a várdaiak ellenfele az MTK Budapest volt, amely múlt hétvégén négygólos mérkőzésen játszott döntetlent a Kecskeméttel. 

A mérkőzést a hazai Kisvárda kezdte jobban, olyannyira, hogy Aleksandar Jovicic már az ötödik percben megszerezte a vezetést. A bosnyák védő Filipovic szögletét fejelte a fővárosiak kapujának jobb alsó sarkába. Az MTK hamar próbált válaszolni, Hej jobb oldali beadását Kovács viszont csak a keresztlécre fejelte. 

A 21. percben két gólosra nőtt a hazaiak előnye, Ilievszki önzetlen passzából Milos Szpaszics kissé balról lőtt a jobb alsó sarokba. Sőt, Szpaszics a félidő végén 17-ről a kapu közepébe emelt, de lesállás előzte meg az akciót, 

így maradt a kétgólos különbség.

A folytatásban egyre aktívabb volt az MTK, erőfeszítései pedig góllá érettek: Bognár István kapta a labdát a tizenhatoson belül, az ötös sarkáról, kiszorított helyzetből, hatalmas erővel lőtte ki a rövid felső sarkot, szép gól volt. 

Az első félidő utolsó perceiben a vendégcsapat az egyenlítésért támadt, Bognár szögletét nem tudta kifejelni a Kisvárda védelme, a labda Hej Viktor elé került, aki 13 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 2–2. Ekkor úgy tűnt, jöhet a hosszabbítás, de a 90. percben a mezőny legjobbja, Jovicic pontos felívelést kapott, okosan, a kimozduló kapus felett átfejelte a labdát, és gólt szerzett. 

Erre már nem volt válasza az MTK-nak, a Kisvárda gólgazdag mérkőzésen bejutott a legjobb négy közé, tehát az elődöntőbe. 

A Magyar Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Vasas a Paksot fogadja, a Ferencváros Diósgyőrbe látogat, míg a szintén második vonalban szereplő – egyébként éllovas – Nyíregyháza a Kecskeméttel mérkőzik az elődöntőért. 

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

Rovatok