Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott labdarúgó tudomásul vette, hogy lemarad az Európa-bajnokságról

2024. április 2., kedd 11:35

Sallói Dániel legutóbb világbajnoki selejtezőkön szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban, azóta Marco Rossi nem küldött meghívót a Sporting Kansas City játékosának. Apja szerint Sallói már tudomásul vette, hogy lemarad a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságról.

Sallói István korábbi 13-szoros válogatott középpályás a Metropolnak beszélt fia helyzetéről, aki elmondása szerint reálisan látja a helyzetet, és tudomásul vette, hogy vélhetően lemarad a nyári kontinenstornáról. 

Árulkodó tény, hogy bár a fiam az Egyesült Államokban, a Sporting Kansasban bizonyít, Marco Rossi szövetségi kapitány immár hónapok óta nem veszi őt figyelembe a kerethirdetéskor. Ezzel a helyzettel fiam már megbékélt, nem is frusztrált, és hozzá hasonlóan a magam részéről biztos vagyok abban, hogy a németországi kontinensbajnokságra sem utazik. Az Egyesült Államokban a szélről indulva szeret kombinálni. Gólt szerez vagy éppen gólt készít elő, akár a középpályáról indulva. A nemzeti együttesben viszont a középpályán Szoboszlai Dominik és Sallai Roland helye bombabiztos, erről nincs is vita, ékként pedig nyilvánvalóan Varga Barnabás hozza magát

– fogalmazott Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója. A sportvezető kitért arra is, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány kritikával illette a szintén Egyesült Államokban futballozó Gazdag Dániel teljesítményét a márciusi felkészülési mérkőzéseken, de minden esetben nehézséget okoz egy több időzónát átutazó játékos számára az átállás. 

„Az Egyesült Államok és Magyarország relációjában van játékos, aki két nap, de olyan is akad, aki csak egy hét után hozza az igazi formáját. Azt viszont nyugodt szívvel kijelentem, hogy Gazdag Dániel a németországi Eb idejére teljes mértékben akklimatizálódik” – mondta Sallói István. 

Rovatok